2374
Следвайте ни

Подхващат ремонта на Кукленско шосе

viber icon

Маратон от ремонти на обща стойност 3 млн. лева  започва в трите района на Пловдив - "Тракия", "Северен" и "Източен"

Ремонт предстои на Кукленско шосе, след като  се възстанови движението по бул. "Христо Ботев". Очаква се това да стане в късна есен или в края на годината, през декември. Пътят беше ремонтиран преди три години само в участъка от надлез "Родопи" до ул. "Скопие", след което работата беше спряна. Предстои да бъдат завършени двете платна от ул. "Скопие" до табелата на Пловдив.  В източното платно ще се сменя водопровод по споразумението с ВиК, каза зам.-кметът Пламен Райчев. 

В Община Пловдив са преценили, че ремонтът на Кукленско шосе трябва да се отложи, докато не приключи реконструкцията на водопровод на другите възлови булеварди, за да не се създава допълнителен хаос. Движението няма да се спира, а ще се организира двупосочно в едното платно. Няма как да се прави ремонт, без да се създават неудобства, но ремонтите се извършват за доброто на града, коментира кметът Здравко Димитров. 

Договорът за ремонт на Кукленско шосе с фирма "Европейски пътища" беше подписан в предишния мандат. Общата стойност на рехабилитацията е 6 млн. лева, от които в бюджета за тази година са планирани 3 млн. лева, но не са усвоени. Част от тях ще се прехвърлят за догодина. Строителните работи бяха спрени,  докато се изясни как ще се подменя старият водопровод - дейност, която не беше включена в договора с изпълнителя. На булеварда постоянно се отварят дупки и се случват аварии на водопровод.

Маратон от ремонти на обща стойност 3 млн. лева  започва в трите района на Пловдив - "Тракия", "Северен" и "Източен". В „Тракия“ ще се възстановява  една от основните улици -  „Цар Симеон“, в „Северен“ - ул. „Оборище“, която не попада в обхвата на Водния проект и не е обновена, за разлика останалите преки в карето. Участъкът  от бул. „Санкт Петербург“ от новия изход на ул. „Богомил“ до „Лев Толстой“ също ще бъде реконструиран, тъй като  не е включен в обновяването на градската среда по ОП „Региони в растеж“, обясни още Райчев.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво! Най-накрая! Кукленско си плаче за ремонт!

Браво! Най-накрая! Кукленско си плаче за ремонт!

06.10.2021 | 11:00

Мъчително бавно се случват тези ремонти в Пловдив, но поне се случват. Булевард Копривщица, като го асфалтираха, сега е просто супер, а и водата ще се подобри, дано побързат с Христо Ботев до гарата.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?