Следвайте ни

По метър на минута: Пълна блокада, нерви и разправии на Коматевско шосе СНИМКИ

viber icon

Коли и рейсове са тенекия до тенекия на Коматевско шосе, където цари пълен хаос и космическо задръстване, видя репортер на "Марица". Тапа се образува малко след 7 часа тази сутрин и ще продължи през целия ден. Седналите зад волана са се отдали на нервите, а на пътя цари истинска война с клаксони. Пътуването се превръща в истинско приключение, а тарифата на движение е по метър на минута. Причината за задръстването е смяната на стария магистрален водопровод, която се извършва от ВиК в посока към квартал  "Коматево". Крайната дясна лента е отцепена, като строителите копаят до  Акведукта, за да положат нови тръби.  Поставени са знаци, които указват на шофьорите, че в района се извършват ремонтни дейности. Трафикът обаче се осъществява изключително мъчително. Задръстването започва още от началото на бул. "Хаджи Димитър" в "Смирненски" чак до вливането в Коматевско шосе. От другата страна пък натоварено движение има по бул. "Христо Ботев".  Шофьорите трябва да се въоръжат със солидно количество търпение и да тръгват доста по-рано от вкъщи за работа или за дестинацията в посока Коматево, към която са поели. Със сигурност рейсовете няма как да изпълняват точно разписанието си по Коматевско шосе, а пътниците недоволстват.

„По-бързо ще стигна пеша до Коматево", се чува в автобуса. 

Снимки от Франк Воща

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Пламен

Пламен

28.06.2021 | 14:12

Колеги, моля за информация ПРОХОДИМ ЛИ Е УЧАСТЪКА ОТ КРЪГОВОТО ЗА Асеновград до пещерско шосе, за вход към Смирненски.

Отговори
0 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

28.06.2021 | 13:57

Задръстването е най-вече защото точно този участък е част от обхода на ремонтиращия се околовръстен път. Що за "умник" трябва да си за да ремонтираш обходен път на цяло околовръстно шосе?! Но понеже вече е късно, то единственото решение изглежда е да се промени обхода.

Отговори
4 1
Арх

Арх

28.06.2021 | 12:14

При Тотев всичко се вършеше по план. И един такъв ремонт се планираше със срок 2 години. А защо тогава не смениха и тръбите, ще запита някой? Защото не е било планирано.

Отговори
4 3
При Тотев

При Тотев

28.06.2021 | 13:01

По план единствено се крадеше

Отговори
8 2
Не е само там

Не е само там

28.06.2021 | 11:59

На много места в града е така. Разкопават, без да се мисли за организацията на движението и след това с месеци никой не се вясва. Интересно всичко това съгласува ли се с КАТ?

Отговори
14 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?