Следвайте ни

Пловдивски таксиджии се борят за Гинес по нарушения 

viber icon

Спецакция с акцент таксиджиите зад волана се проведе в Пловдив вчера. В рамките само на 5 часа са проверени общо 641 шофьори, а засечените нарушения са 743. Съставени са 71 акта и 182 броя глоби по фиш. Заснетите нарушения на скоростните режими са 492 броя.   

254 са проверените водачи на таксита, установените нарушения са 103. Съставени са 27 акта и 76 фиша.  Установен е бакшиш,  шофирал след употреба на алкохол. Техническо средство е отчело концентрация от алкохол  от 0.58 промила. Друг от проверените не е изпълнил разпореждане на контролен орган, като при последвалата проверка е установено, че водачът е извършвал таксиметрова дейност без  необходимите за целта документи. 

Трима са санкционираните водачи на таксита , които са използвали мобилни телефони  по време на движение. В 16 от случаите при проверка е установено, че водачите не използват  обезопасителен колан, за което са глобени. Три от проверените таксита са били технически неизправни, за което  са също са съставени актове.

Установени са и двама  бакшиши, извършвали превоз срещу заплащане, които шофират с нередовни пътни документи. 2 са отнетите книжки.  16 от съставените фишове на водачи на  таксиметрови автомобили  са за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 25 са санкционираните за неправилно паркиране и престой на необозначени за това места, а 7 за установени технически неизправности. 10 са фишовете за нередовни пътни документи, а извършените други нарушения са 18.

При извършените 387 броя проверки на шофьори извън посочената категория са констатирани 640 броя нарушения и е образувано 1 бързо производство  за управление  под въздействието на наркотични вещества.  Съставени са 44 акта и 106 фиша, от които 1 акт за управление на водач без необходимата правоспособност,  13 акта за използване на мобилен телефон по време на движение и 19 акта за неизползване на обезопасителен колан.

В два от случаите са констатирани технически неизправности по превозните средства. 5  са шофьорите, на които са съставени актове за нередовни пътни документи, а  спрямо трима за неплатени глоби за стари нарушения е приложена принудителна административна мярка – временно отнемане на книжката до заплащане на дължимите глоби. 

На седнали зад волана са съставени 47 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 31 са съставените фишове за неправилно спиране и престой, а 15 – за нередовни пътни документи.

492 са засечените скоростни антирекорди. 13  са случаите на шофьори без задължителната застраховка Гражданска отговорност.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?