2374

Пловдивчанка с протеза падна в рейса, шофьорът я наруга грозно

Предстои да бъде предупреден за поведението си

Пловдивчанка с протеза стана поредната жертва на грубото и цинично поведение на автобусните шофьори в града под тепетата. Веси Грозева използва линия №21, където обикновено въртят малките рейсчета или т.нар. „щъркели“. Жената е с ампутиран крак и протеза. Убедила се е, че рейсаджиите определено не си поплюват – тръгват още преди пътниците да са се качили с двата крака, псуват и обиждат, не отварят врати и какво ли още не. Случката с нея от преди няколко дни обаче е черешката на тортата. 

Веси чакала рейс на спирката до бившия бизнес център „Микрон“, в посока към „Тракия“.Тръгва да се качва във въпросния рейс, но шофьорът изведнъж потегля. „Не успях да запазя равновесие, защото съм с протеза, и паднах на стълбите. Това предизвика възмущението ми. Опитах да съм максимално възпитана и да разговарям на „вие“ с него,, въпреки че той е груб. Оттам насетне тръгнаха нападките. Той безкрайно дискриминативно се отнесе към мен. Пита ме като съм била калпава, къде съм тръгнала, след това започна да обижда членове на семейството ми. Предупредих го да спре, защото ще подам оплакване“, разказа Веси пред „Марица“. Шофьорът обаче отговаря с циничното „Боли ме к**а!“, крещи, че не му пука и че никой не може нищо да му направи. 

„Опитвам се да се справям с предизвикателствата да бъда като всички останали, а в един момент срещам такова отношение. Той много добре видя, че съм с протеза, тъй като си вдигнах крачола, за да не се спъна. Когато паднах и след това го попитах защо не е по-внимателен, той отговори: „Отде да та знам пияна ли си, дрогирана ли си...“. Та той е там да служи на хората, а не да се държи по този начин“, възмущава се Веси. Тя е озадачена и от реакцията на повечето хора по време на инцидента. „Те не реагираха към шофьора, а нападнаха мен. Един вид ми казаха да млъкна, защото ще го ядосам и ще стане лошо за всички в рейса“, посочи пловдивчанката. 

Тя е на мнение, че щом ще държат на работа шофьори, които ще изтрепят пътниците, по-добре тогава хич да няма градски транспорт. „Ще се научим да вървим пеша тогава. Иначе подобни ситуации са изключително унизителни“, коментира Веси Грозева.

"Марица" потърси за коментар собственикът на "Автотранс -2000" Димитър Чолаков, който стопанисва въпросната линия. Той посочи, че всеки сигнал и всяко оплакване се взимат под внимание. По думите му, ако се установи, че всичко се е случило по описания начин, то шофьорът ще бъде предупреден или наказан. "Проблемът с липсата на шофьори е голям. Често и пътниците се държат лошо с тях. Съветвам при оплаквания да се записва номера на автобуса. В противен случай е много трудно да се установи кой е бил шофьорът", каза Чолаков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
NNMM

NNMM

05.08.2022 | 16:52

Старите щъркели на Чолаков по 16, 17, 21 и 113 се карат масово от страшни неандерталци. Повечето им шофьори (с малки изключения) не стават за нищо. По-големите автобуси се карат от една идея по-добре отнасящи се и изглеждащи шофьори. Определено на Петко автобусите и шофьорите (Автобусни Превози) са може би най-добре. Чолаков и Хеброс като цяло са много зле. И автобуси с малки изключения, и шофьори. Обаче и пътниците не стават за нищо, щом и те се репчат на трудноподвижната госпожа. Докъде стигнахме просто. В Пловдив като цяло все още хората не си търсят правата, както в София. Ако беше тази случка станала в София, този шофьор вече щеше да е наказан или направо дисциплинарно уволнен и новината определено щеше да е по телевизиите. Ама в Пловдив още си траят като цяло много хора даже и да видят неправда.

Отговори
3 0
turpenieto mi za nagli durtaci i lelki se iz4erpa

turpenieto mi za nagli durtaci i lelki se iz4erpa

05.08.2022 | 08:57

onq den napla6ih edna do smurt kadeto si pozvoli da mi vika i da mi maha s ruce 6to sum parkirval do neq. koi e sledva6t? koi durtak 6te trugne da mi povi6ava ton i da me stroqva? udrqm silno i nqma izvinqvai nqma spri.

Отговори
0 4
Иванов

Иванов

05.08.2022 | 01:11

Пловдивски градски транспорт – НЯМА! Има немалко раздрънкани автобуси, повечето маломерни за втория по големина град в страната, има сбирщина от умствено ограничени шофьори, които често си правят каквото искат и може и да не спрат на някоя спирка, има незнайно как наети билетопродавачи, повечето от които при други обстоятелства надали щяха да работят с хора... някои стават само за работа във ферма! Никакви стандарти за / в работа на служителите на градския транспорт. За проява на съобразителност или човещина в дадени ситуации по-добре да не отваряме дума... Няма оправия! Това е!

Отговори
13 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.08.2022 | 05:16

много ИСТИННОСТ ТОЧНОСТ ПРАВОТА сте писали господин ИВАНОВ

Отговори
8 0
Леля

Леля

04.08.2022 | 22:09

Съжалявам искрено хората, които нямат алтернатива и са принудени всеки ден да използват "услугата", наречена масов градски транспорт. Последно се качих преди месеци и ми направи впечатление, че рейсовете не са мити отпреди ковида. Да не говорим за разписанието, което хич не се спазва и отношението на една част от шофьорите и кондукторите към пътниците. Под всякаква критика. И на тоя фон врещят за още пари. Закривай!

Отговори
16 1
ПЛОВДИВ

ПЛОВДИВ

04.08.2022 | 17:51

КМЕТЕ спиш ли

Отговори
16 2
на неосведомените

на неосведомените

04.08.2022 | 17:45

Набедените "превозвачи", които осъществяват „масовия градски транспорт” в Пловдив, много добре знаят, че техните автобуси са подходящи за превозване само на здрави млади мъже в добра спортна форма с ръст над 195 см (за предпочитане баскетболисти, но по-кльощави за да могат да сядат по двама на двойните седалки), но някак си не им се удава да сведат тази ценна информация до своите кандидат-клиенти. Затова разни жени, стари, болни и с намалена подвижност хора напират да се водят на тези опасни съоръжения и се налага „шофьорите”, които доскоро са карали само трактор, „да набиват канчето” на неосведомените „пътници”! Имало било някаква си автомобилна инспекция, верно ли?!?!

Отговори
17 4
ОСВЕДОМЕН

ОСВЕДОМЕН

04.08.2022 | 17:57

ВИЕ дали сте ДОБРЕ или сте подигравчия като ония в сайт ФАКТИ викат му СТАМАТ или като в БЛИЦА оня АТИЛАТА редовно обиждат по ФОРУМИТЕн икои не ги блокирва с БАН но ВИЕ сте лош

Отговори
4 4
Една Жена

Една Жена

04.08.2022 | 22:08

Обществото не е готово за различните хора. Докато майките дърпат децата да не погледнат и се заразят от инвалид, така ще бъде. Срамно е всичко.

Отговори
10 1
Дуков

Дуков

04.08.2022 | 17:36

Откакто изкарах книжка не се возя на продуханите тропащи рейсове.Ако сега се кача на рейс и шофера ми се направи на отворен това ще е последното нещо което ще чуе и види в живота си!

Отговори
15 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 17:50

ТАКА си е господин ДУКОВ а и някога бяхме по ЧОВЕЧНИ сега повечето рейсаджии сасъблрани от кол и въже как ги назначават такива психопати като тоя които обидил индвалидната ЖЕНА от тоя не става нито ЧОВЕК нито за авто шофьор

Отговори
17 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 17:36

що за ХОРА станахме ДОРИ ПЪТНИЦИТЕ В рейца защитават шофьора а не ЖЕНАТА индвалид някога бяхме ХОРА ЧОВЕЦИ сега станахме ВЪЛЦИ

Отговори
16 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 17:32

тоя шо фьор е нещо подобно на н а р к о м а н а ЖИВКО от БУРГАС който блъсна без причина възрастна ЖЕНА преди ГОДИНИ на спирка в БУРГАС

Отговори
13 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 17:30

уволнете го това не е ЧОВЕК как може да обижда ХОРАТА дори ХОРА В НЕРАВНОСТОИНО ПОЛОЖЕНИЕ

Отговори
17 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?