46

Пловдивчанка от "Изгрев" с рекорд по травми в градския транспорт

Пловдивчанка от "Изгрев" се превърна в абсолютен рекордьор по травми в градския транспорт. За своите болезнени преживявания разказа самата тя пред "Марица", надявайки се през трибуната на медията да се чуе какво се случва в рейсовете, какво е отношението към пътниците и какви са последиците от всичко това. 

Анна посочи, че само в рамките на 8 месеца е претърпяла три инцидента в автобусите от градския транспорт, всеки от тях болезнен по своему. При първата случка тя пътува в рейс по линия №26. Докато е спрял на спирката срещу "Тримонциум", изведнъж шофьорът потегля рязко. Така пловдивчанката си удря силно носа в тръбата пред нея и го чупи. Първоначално не разбира, че всъщност е пострадала толкова. Тогава си вади медицинско, дава 50 лв. за документа, подава сигнал в полицията. Всъщност обаче случаят приключва до набутването с парите за медицинско. Втората й травма е по линия №6. Качва се по стълбите на автобуса, който е тип "щъркел". Шофьорът тръгва преди да се хванала. Тя залита и пада с всичка сила, заедно с торбите, които е помъкнала. Има травма на крака, както и белег, който още й напомня за случилото се. "Тогава никой не ми подаде дори ръка да се изправя", спомня си Анна. Последният случай е по линия №21. Пловдивчанката се качва от спирка до училище "Симон Боливар". Още дори не е изкачила стълбите, когато шофьорът затръшва вратата и потегля с ряз. Така жената залита, защото все още не се е хванала за нищо, и се удря силно в ребрата отдясно в тръбите.

 "Жестока болка. Имах чувството, че нещо ми е счупено, най-малко пукнато. Това беше мига, в който ми преля чашата на търпението. Отидох до шофьора, казах му че съм се ударила силно и че може да имам нещо счупено. Той се прави, че не ме чува, демонстрира непукизъм. Накрая ми каза: "Пий си хапчетата", разказа възмутената пловдивчанка. Тя дори допуска, че шофьорът й има зъб. "Спречкахме се през януари-февруари. Качвам се в автобуса, зима е, а той беше отворил докрай всички прозорци. Понечих да затворя поне един, защото е много студено. Той ми каза да не пипам, защото нямало цял ден да ни души миризмите", разказа още Анна. Тя слиза, превивайки се от болки и огорчена от отношение. Но така и не успява да запише номера на рейса. "Знам шофьора по физиономия. Няколко дни по-късно цял ден стоях на спирката и чаках точно него да се появи и да запиша номера, но явно тогава не е бил на работа и усилията ми бяха напразни", каза тя. 

Анна е втрещена от отношението както на самите превозвачи, така и на Общината. "Два пъти ходя при ресорния зам.-кмет. Така и не успях да се срещна с него. Все имал работа. За превозвачите да не говоря. Нямат намиране. Такова нещо не ми се е случвало преди в градския транспорт. Сега е превърнат в батак, цари пълно безобразие. Може да бъдеш осакатен или убит. Голяма работа. Нали всеки ден умират хора", възмущава се пловдивчанката. "Едно време се действаше. Ако се оплачеш някъде и то основателно, почти винаги имаше санкции за този, който е сгрешил или не се е държал както трябва. Сега се смятат за недосегаеми шофьорите, защото има огромен недостиг и в градския транспорт работят всякакви", посочи Анна. Тя се чуди и какво се случва с телефона за сигнали за нередности в градския транспорт, който по думите й не функционира.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?