Следвайте ни

Пловдивчанин отново ще ръководи Национална компания „Железопътна инфраструктура“

Инж. Красимир Папукчийски е елиминирал конкурента си в конкурса за генерален директор

viber icon

Пловдивчанинът инж. Красимир Папукчийски ще е новият стар генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/. Той е събрал повече точки и е елиминирал конкурента си Пламен Минев от писмената фаза в обявения конкурс за членове на органите за управление на публичните предприятия в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

През ноември ведомството стартира процедурата на основание Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия. Тя се отнася и за останалите държавни структури, които са под неговата шапка. От списъка, оповестен вчера, е видно, че инж. Красимир Папукчийски е кандидатът, допуснат до устната част в конкурса, която е финална.  Конкурентът му Пламен Минев е елиминиран и от битката за член на Управителния съвет на НКЖИ. 

Инж. Красимир Папукчийски е генерален директор на Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ от 08 февруари 2017 г. Завършил е ВТУ „Тодор Каблешков" и притежава магистърски степени по специалности „Технология и управление на транспорта“, „Икономика на транспортната фирма“ и „Управление на проекти“. Професионалната му кариера е изцяло свързана с железопътната инфраструктура.

Заемал е следните длъжности: ръководител-движение към Поделение за товарни превози – Бургас, влаков диспечер към НК БДЖ. От 2002 г. до 2007 г. е последователно старши влаков диспечер, завеждащ сектор „Оперативен“ и заместник-началник „РОД“ към ДП НКЖИ. В началото на 2007 г. е назначен за директор на Поделение „Управление на движението на влаковете и гаровата дейност“- Пловдив, а от ноември 2008 г. е директор на Поделение „Управление на движението на влаковете и капацитета“ в Централно управление на ДП НКЖИ.

В следващите години професионалният път на инж. Папукчийски продължава в ДП НКЖИ като ръководител отдел „Централно диспечерско ръководство“, ръководител отдел „Експлоатация и гарова дейност“, заместник-ръководител на Звено за управление и изпълнение на проект „Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив“ и ръководител на проект „София-Пловдив“.

 

 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Пловдив

Пловдив

22.12.2020 | 16:45

Браво, той е можещ,знаещ, иновативен и успешен управник.Изцяло отдаден на работа си.Всичкия този труд и всеодайност на професията е увенчан с успех и с пълното право да заема тази длъжност.

Отговори
3 3
познавач

познавач

17.12.2020 | 09:05

Честито, отново еничар ще управлява!Такава е орисията на НКЖИ да я управляват некадърници на хранилка на мафията!А този свинок ще продаде и майка си за да може да е на власт и да коли и беси!Колко още има да страда железницата не е ясно, но мафиата действа стабилно!

Отговори
5 2
Ицо

Ицо

17.12.2020 | 00:52

Браво, Рилски!

Отговори
2 4
Пу...

Пу...

16.12.2020 | 21:09

Най-противният и гаден човек! Унищожава всичко в системата. Не се наяде тоя пуяк. Долно човече беше и на ниските си длъжности, ся е още по недосегаем, колещ, съсипващ и противен. Само знае работни места да закрива. Толкова съкращения на персонал не е имало при никой друг. Гад!

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?