49
Следвайте ни

Пловдив под блокада! Тапите от сутрин до вечер като в час пик ВИДЕО

viber icon

Пловдивски шофьори попаднаха в поредния транспортен капан в града. Този път обаче не в час пик, а в ранния следобед. Най-сериозно беше положението около 14 часа, а вечерта, когато хората се прибират от работа, се очаква проблемът с трафика да се задълбочи. Тапи имаше по бул. „Христо Ботев“ и „Копривщица“ заради ремонтни дейности и подмяната на тръбите на ВиК. 

Ремонти на хартия има, но не и на практика. Вместо да работят, строителите си говорят, сигнализираха читатели на „Марица“. При вида на екипа ни двамата работници, които се бяха подпрели на машините, бързо се качиха на багера и камиона и започнаха да се трудят. 

Задръстванията пък опъват нервите на шофьорите до краен предел. За да не чакат, мнозина си позволяват незаконни и опасни маневри като неправилно изпреварване.  „На какво прилича това? Тотален хаос и пълно безхаберие. Има ли нормална държава, в която на толкова ключови места да се правят ремонти. Това е недопустимо“, коментира пловдивчанин. Валентина Иванова всеки ден по три пъти минава по бул. „Копривщица“ и виси по поне 30 минути в задръствания. 

А ремонтите, освен шофьорите, засегнаха и спортуващите. Почти невъзможен е достъпът до кортовете на Tennis club Plovdiv, които се намират на Младежкия хълм. От утре до края на седмицата клубът ще приеме международен турнир. „Тези ремонти вкараха в затруднение всички,  които искат да дойдат да спортуват или искат да посетят ресторанта в съседство. Не мисля, че този булевард трябва да бъде оставян в такова състояние три месеца. Задръстванията са от сутрин до вечер. Впечатлението, което ще създадем пред чужденците, никак няма да е добро. Клубът ни е в добро състояние, но инфраструктурата наоколо е катастрофална“, коментира Петър Рангелов, управител на Tennis club Plovdiv. 

Пешеходци пък се шегуват, че Пловдив изглежда като след Хирошима. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Κарусар Τалигарски

Κарусар Τалигарски

25.09.2021 | 14:21

Сичкуту селянин на кола съ къчихти дъ каръти, и ся мрънкъти , чи ви асфалтират бавну пътя

Отговори
1 3
управление

управление

25.09.2021 | 08:43

Оставка на некадърното мафиотско гербаджийско управление! Съд за корумпираните и крадците на обществени средства! Долу мафията!

Отговори
1 2
Филибето

Филибето

24.09.2021 | 17:26

Кога ще разкопаете Дунав да му оправите дупките и вълните кмете? Воден цикъл ли беше или друг ама всичко е пропаднало както политиците.

Отговори
14 0
shopiq

shopiq

24.09.2021 | 17:25

шнууур за шопитеееее

Отговори
6 1
fuk uff

fuk uff

24.09.2021 | 17:13

15 ремонта едновременно се правят тва нормално ли е

Отговори
10 7
Гербаджийско управление

Гербаджийско управление

24.09.2021 | 18:53

Какви 15 ремонта, нищо не се прави от десетилетия в този град.

Отговори
6 5
Не държавата, а поредният алчен и т ъ п кмет

Не държавата, а поредният алчен и т ъ п кмет

24.09.2021 | 17:11

Със зле планираните ремонти, много от тях излишни, с безумно дълги срокове за удобство на дежурните гербави изпълнители.

Отговори
12 8
Trucker

Trucker

24.09.2021 | 16:58

Мрън ,мрън, мрън.... И все държавата виновна . Не само че има задръствания заради ремонти в " белите " държави ,но са по големи и в много от случаите контракта е направен така ,че работниците работят от 8 до 5ч. пет дни в седмицата. Ама трябва да пообиколиш да натрупаш впечатления и тогава да мрънкаш.

Отговори
8 15
Даниел П

Даниел П

24.09.2021 | 17:16

После с кеф ще шофират по новите настилки.

Отговори
9 7
управление

управление

25.09.2021 | 08:45

Не е виновна държавата, а некадърните ни управници! Когато почваш ремонти, трябва да помислиш за алтернативни маршрути! И за възможно най-кратко време да възстановиш тези. Цяло лято стоят улиците зарити, но неасфалтирани! А шофьорите се чудят през кой изкоп да минат!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?