Следвайте ни

Пловдив черпи опит от София за по-добро транспортно обслужване 

Представители на общината се срещнаха с ръководството на столичния Център за градска мобилност

viber icon

Възможности за оптимално решаване на проблемите с трафика, градския транспорт и паркирането обсъдиха директорите на общинските предприятия „Организация и контрол на транспорта“ и „Паркиране и репатриране“ инж. Пламен Вълков и инж. Ненко Калакунов на работна среща в столичния Център за градска мобилност.  

Изпълнителният директор на ЦГМ Румяна Милова лично запозна представителите на Община Пловдив с добрите практики и новите идеи за подобряване на транспортното обслужване в София.

„Опитът на Столична община е особено ценен за усилията ни да въведем ред в паркирането, което ще се отрази положително и върху трафика“, коментира инж. Ненко Калакунов. 

Ръководителят на отдел „Паркиране“ в ЦГМ Емил Коларов го запозна с организирането на „Зелена зона“, каквато Община Пловдив също предвижда да реализира по примера на София. Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ получи и специална покана за участие в международната среща на асоциациите за платено паркиране, която напролет ще се състои в Сърбия.

Като ползотворна определи срещата и инж. Пламен Вълков. Според него много от предприетите в София мерки за облекчаване на трафика и  подобряване на услугата в обществения масов транспорт могат да се приложат успешно и в Пловдив.  

 

 

    

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Реалист

13.02.2020 | 20:22

тролейбусите ако съм живе лица те няма да ги произвеждат нови произвеждат и то хибридни тролейбуси с дизелов двигател и никак не затруднява движението недейте да говорите глупости ако не е тролейбуси електробуси но тролейбуса е най-евтиния транспорти на екологичен

Отговори
0 0

Стига глупости!

13.02.2020 | 17:04

Стига глупости! Електротранспорт? Само Метрото в София има някакъв смисъл като електротранспорт. Тролейите са пълна глупост и отживелица от края на 19-ти век.

Отговори
0 0

Реалист

13.02.2020 | 07:12

Щанд Пловдив ще черпи опит от столицата в транспорта означава че би трябвало да бъде възроден електротранспорта защото в столицата има електротранспорт в Пловдив унищожиха и Пловдив много google това нещо че унищожихте тролейбусите господа управници това е срамота срамота е в Пловдив да няма електротранспорт щом ще черпим опит от София направете го заведете го щото там го има къде да го нямаме втория по големина град малките градове го развиват мисля че това трябва да бъде на стратегия за градския транспорт в Пловдив

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?