2374

Петко Ангелов взима линия №10 от Дошков

Гледат под лупа още 4 маршрута, обслужвани от "Хеброс бус"

Една от фирмите на Петко Ангелов ще обслужва занапред линия №10 от градския транспорт в Пловдив. До момента по нея се движат рейсовете на "Хеброс бус", но договорените разписания не се спазват. От Общината са изразили притеснение и от други линии, обслужвани от Веселин Дошков -  6, 7, 29 и 99, които имат  голям процент на неизпълнение през последните години. Заради същия проблем (изпълнение под 20%) през 2012 г. тогавашният кмет Иван Тотев прекрати договорите с "Градски транспорт" и на практика засили бившия общински превозвач към фалит. Сега обаче администрацията е значително по-толерантна с Дошков, коментират от бранша. 

Вчера Община Пловдив и фирмите превозвачи подписаха анексите за вдигането на пределните разходи по два договора за обслужване на линии в градския транспорт. От следващия месец те ще могат да заявяват с 8% повече разходи, с което ще усвояват повече държавни субсидии и компенсации. Това се случва два месеца след като решението бе гласувано в Общинския съвет.

Анексите са сключени към двата договора от 2021 и 2018 г., с което  трябва да се признават максимални разходи от 2,42 лв. на километър. Шефът на ОКТ Георги Стоилов каза, че тази седмица трябва да бъде подписано допълнителното споразумение и по контракта от 2016 г., с което се  вдигат пределните разходи с 25%, и така разликата с другите два договора ще бъде 1 стотника.

Друго съществено изменение е, че превозвачите по последните два договора, спечелени от консорциуми, ще могат да си прехвърлят линии със съгласие между участниците в обединенията. До дни се очаква и превозвачите да дадат своето финално предложение за прехвърлянето  на линии.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
nnnn

nnnn

16.08.2022 | 18:42

nai nakraia

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?