Следвайте ни

Пътят към морето - жега, нерви и задръствания

viber icon

От сутринта в петъчния ден задръстването по пътя за Бургас през Ракитница изпъва нервите на шофьорите, тръгнали към морето за почивка. Налага се изчакване над час, сигнализират седнали зад волана, попаднали в адската тапа. 

Трасето е обходен път на ремонта на АМ "Тракия" край Стара Загора. Всеки ден движението обаче е адски затруднено. Катастрофи, които често се случват, са допълнителен нюанс към кошмара на пътуващите. 

Днес напливът за Бургас е още по-жесток предвид предстоящия уикенд. От ранните часове на деня шофьори пишат постове в социалните мрежи, с които предупреждават останалите да не минават през Ракитница, а да подбират обходен маршрут. 

"Не минавайте за Бургас през Ракитница днес. Задръстването вече е над 40 минути. Имате алтернатива през Димитровград", пише един от озовалите се в колоната с коли. 

"Драги съграждани, днес е петък. Кошмарът Ракитница вече е факт от сутринта поради много пътуващи към морето. Следобед ще е почти непроходимо. Който ще пътува да го има предвид", написа друг. 

Съветите са да се пътува за морето през магистрала "Марица" и Димитровград, някои пък предлагат маршрути Пловдив-Елхово-Средец-Бургас и Подбалканския път през Казанлък и вливане в магистрала "Тракия" при Стара Загора. 

"За да не ви мине мерака за море, избирайте си подходящ маршрут, че задръстванията са повече от ужасни", изказват мнения седналите зад волана.  

снимка: Фейсбук

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Анонимен

Анонимен

02.07.2021 | 22:19

Това е умишлен саботаж на АПИ, които са още верни и предани на ГЕРБ и се надяват на още 4 години кражби и своеволия. За това бавят ремонта на АМ Тракия и подлагат на мъчения хиляди шофьори и пътници. Греховете ще ги платят и няма да им се размине на отговорните за тези издевателства над и без това измъчения ни народ.

Отговори
2 5
бай Таньо

бай Таньо

02.07.2021 | 20:55

А защо не разделят трафика:тежкотоварни през Димитровград а другите през Ракитница.

Отговори
7 0
ами

ами

02.07.2021 | 18:30

Не минавайте по пътя харманли-тополовград-елхово-средец-бургас. Ужасен е. Великият магистралостроител съвсем се е изложИл. Дупка след дупка, пропадания и яко стискане на зъби дори и по наскоро ремонтирани от Него участъци.

Отговори
1 2
Гост

Гост

02.07.2021 | 17:42

Четете предварително, бре! Всеки ден едно и също - чудо на обхода при Ракитница. Миналата седмица направих уикенд на морето, минах през Димитровград като на парад. и на отиване, и на връщане.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?