Следвайте ни

Пътниците в рейсовете оредяха с една трета

viber icon

Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“ непрекъснато следи пътникопотока в автобусите на градския транспорт и ситуацията като цяло. С близо 35% са намалели пътниците в градския транспорт заради дистанционното обучение на учениците и студентите и хората, които работят от вкъщи, сочи анализът на ОКТ.

В работни дни колите на градския транспорт продължават да се движат с делнично разписание, като в пиковите часове, сутрин и вечер, се движат през 10-12 минути. Незначително е намалението на броя на автобусите, средно с 1 до 2 коли на ден, което прави 20% като цяло.

„Ежедневно следим пътникопотока и ако има струпване, ще разпоредим пускането на допълнителните автобуси.  Такава мярка засега не се налага“, посочи заместник-кметът Тодор Чонов.

На фирмите превозвачи е предписано спазване на разпоредбите на Общинския и Областния кризисен щаб, както и на РЗИ за осигуряване на безопасно пътуване на хората - редовна дезинфекция и почистване на автобусите.

Припомняме, че е задължително носенето на маски в автобусите на масовия градския транспорт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

транспорт

транспорт

02.12.2020 | 10:45

“Незначително е намалението на броя на автобусите, средно с 1 до 2 коли на ден, което прави 20% като цяло.” – Може да си представите с колко коли ни возят! Но, по-важното е с какви!? Г-н Чонов, защо и след новите конкурси, превозвачите ни возят в т.н. “щъркели”? Защо ни возят шофьори без маски, които са и билетопродавачи? Защо никой не следи дали се дезинфекцира в автобусите?

Отговори
3 0
Алелуя,

Алелуя,

01.12.2020 | 18:34

Да им оредят с една трета и парите които им дават от бюджета! Иначе леталният изход за фирмите и общината е близо!

Отговори
2 0
НОСТРАДАМОС

НОСТРАДАМОС

01.12.2020 | 18:31

Това се знаеше от давна! Намалиш ли курсовете, хората си намират друг начин да се предвижват и след това този пътнико поток, много трудно се връща в автобусите! Като намалят още веднъж курсовете и съкратят автобусите, ще трябва окончателно да сложат кръста на градския транспорт в Пловдив! И да ви дам един съвет :Докато още има някаква възможност възстановете ТРОЛЕИТЕ! Ако това не стане сега, след 1година в града няма да има обществен транспорт! Ще увеличавате субсидиите докато фалира общината и пак няма да има автобуси защото всички ще спрат да возят и ще банкрутират!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?