71
Следвайте ни

Пътници бият тревога: Пловдив остава без спирки заради вандалите! СНИМКИ

viber icon

Вторият град в България отново ще остане без автобусни спирки след няколко години, ако не се сложи край на масовия вандализъм. 

Десетки заслони в Пловдив са потрошени, установи екипът на „Марица“. Наши читатели, които пътуват редовно в градския транспорт, алармират постоянно за нови зулуми на хулиганите, които чупят с камъни и павета спирките по тъмна доба. Очевидно са безпомощни да си намерят полезно занимание, а и няма кой да ги залови и да накаже.

Счупени заслони има на бул. „Шести септември“, „Димитър Талев“, „Александър  Стамболийски“, както и на много други улици и булеварди.  Месеци наред без стъкла е спирката на бул. „Христо Ботев“  при кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ в посока  към Младежкия хълм. 

Само покрив и седалка са оцелели след атаката на безделниците на бул. „Санкт Петербург“  между „Метро“ и кръстовището  на ВСИ в посока  център. 

Преди години над 360 спирки в Пловдив бяха отдадени на концесия. Концесионерът подмени ръждясалите железа  с нови конструкции и по договор има задължението да плаща годишни вноски в общинския бюджет и да поддържа спирките. От своя страна община Пловдив има ангажимент да контролира как се спазва договорът. 

Пътниците все още помнят в какво жалко състояние бяха градските спирки навремето. И прогнозират, че ще се върнем на същото дередже, ако не се вземат мерки.  

Снимки: Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?