Следвайте ни

Първо в „Марица“: Ето какво показа инспекцията на Бетонния мост СНИМКИ

viber icon

Рано тази сутрин екип от специалисти на Община Пловдив е инспектирала състоянието на Бетонния мост, научи „Марица“. Спешната проверка идва след сигнали на граждани за сериозна пукнатина по съоръжението.

Те сигнализираха, че Бетонният мост става опасен и че трябва да се предприемат мерки.

След огледа обаче становището на специалистите е категорично: мостът е здрав. Няма конструктивни нарушения. Пукнатината, която притесни пловдивчани и бе широко обсъждана в социалните мрежи, е технологична фуга.

Инспекцията показала още, че тук там има оголени арматури, но те също не представляват опасност за цялостта и здравината на ключовото съоръжение, по което на ден минават хиляди автомобили.  

Снимки: Наташа Манева

 

 

 

 

 

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ТУЛУПА

ТУЛУПА

15.02.2021 | 02:42

Щом никой не е умрял, значи не е опасен. Идиотите веднага измислиха, че това е технологична фуга, тук таме нямало бетон. Какво толкова, нека падне и тогава ще видим, какво ще каже Оня с ДЖИПКАТА. ОСТАВКА

Отговори
0 0
Коко

Коко

13.02.2021 | 14:15

Някой си е намислил да бута бетонния мост, затова са и тези поръчкови статии (уж, от будни граждани!). Просто мостът си плаче за ремонт. А надлез Родопи инспектирали ли са? Щото и там минаха над 20год....Какво си мислите, че като се построи мост, магистрала, подлез или надлез и няма нужда от поддръжка? Бетонният мост не е поддържан, откакто е разширен и преустроен 1981г. Никое съоръжение не би могло да издържи 40 год. без да го поглрднеш- а тук се сменят само мантинели (заради катастрофи) и асфалтова настилка...Ремонт и поддръжка- това трябва да се прави! И... погледнете и надлез Родопи, че и той ще се скапе...

Отговори
4 1
Пловдив

Пловдив

13.02.2021 | 10:42

Вие и.зроди какво чакате? Да падне моста ли? Той е амортизиран отдавна и е опасен за пътуващите по него автомобили и рейсове,но канцеларските п.лъхове трябна да убедят гражданите,че проблем няма,щото идат избори.

Отговори
9 7
Вие Пловдивчнин

Вие Пловдивчнин

13.02.2021 | 10:50

По голям католик от Папата ли сте? Комисия от специалисти ви казва че моста е здрав но не е подържан добре. И да знаете че думата бетонен значиБЕТОНЕН.

Отговори
11 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?