Следвайте ни

Първа копка на локалите на пътя Пловдив-Асеновград днес

viber icon

Добра и дълго чакана новина зарадва шофьорите. С първа копка в 10 часа днес официално ще стартира работата по  изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините "Родопи", Куклен и Асеновгра.

Локалите ще са от двете страни на пътя, като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е софийската фирма „ИСА 2000“, която по-рано спечели поръчка за пътя Пловдив - Асеновград и за изграждането на кръговото кръстовище на входа в областния град до караулката.  

Срокът за изпълнение на локалите е една година. Те ще са по шест метра широки, с 4 мостови съоръжения.

Началото на строежа станало възможно, след като са приключили процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително  водените съдебни дела, а правото на строеж  е било учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети, обясни вчера областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

"Много бързо  бе одобрен и подписан техническият проект, а в срок подписахме и строителното разрешение", добави областната управителка.

Поканени  да присъстват на събитието са заместник-министърът на МРРБ Николай Нанков, изпълнителният директор на АПИ Георги Терзийски, директорът но ОПУ-Пловдив инж. Йордан Калев, кметовете Здравко Димитров (Пловдив), Христо Грудев (Асеновград), Павел Михайлов (Родопи) и Мария Белчева (Куклен).

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?