Следвайте ни

Паркирайте по устав в центъра, паякът дебне за нарушители

viber icon

 

Недисциплинирани шофьори спират в кръстовищата и по тротоарите и създават хаос в последната седмица с безплатна синя зона  

Центърът на Пловдив се задръсти от коли още в първите дни след падането на КПП-тата и облекчаването на ограничителните мерки на извънредното положение заради коронавируса. От два дни е голям късмет да си намериш място край Главната и на бул. "Марица-юг". От общината решиха паркирането в Синя зона да остане безплатно до 13 май, но от ОП „Паркиране и репатриране” предупредиха шофьорите да спазват правилата. Според  Ненко Калакунов улиците в центъра вече са препълнени от коли, а шофьорите паркират безразборно. По улиците вече са пуснати два паяка, а не един, и се очаква в действие да влезе цялата армия от пет машини. Напоследък нарушенията зачестиха, недисциплинираните водачи спират в кръстовищата, по тротоарите и в насрещното платно, пречейки на движението, отбеляза Калакунов.

Близо 200 служители на предприятието са в готовност да заработят с пълен капацитет, след като се възстанови режимът за платено паркиране. Директорът Ненко Калакунов разказа, че нито един човек от персонала не е съкратен. От началото на извънредното положение най-много петима-шестима са ползвали неплатен отпуск, останалите бяха в платен, като се редуваха с други техни колеги, които работят на общинските паркинги. Целта беше да си оставят малко от платените отпуски, за да отидат на почивка, обясни  директорът. 

Общо 53 паркомата вече са монтирани на част от улиците в синя зона. Машинното таксуване е удобно, а освен това за половин час престой се плаща левче. Иначе с SMS или с билетче можеш да платиш за пълен час два лева. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?