Следвайте ни

Паяците спряха да тормозят народа, дежури само един за извънредни случаи

viber icon

Четирите паяка, които  вдигат колите на нарушителите в Пловдив, са спрени и са оставени на паркинга до надлез „Родопи“ , докато не бъде отменено извънредното положение в страната.  От петте машини работи само една, каза директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.  Той  обаче предупреди, че дежурният паяк  репатрира   автомобили, които  пречат на  трафика, а също така по сигнал на граждани.  Мерцедес беше "арестуван" вчера, след като един от пловдивчани   е алармирал, че заради него не може да паркира на собственото място пред кооперацията.    Шофьорите  да  спазват правилата  на движението и да се уважават взаимно,  напомни Калакунов. 

Повечето  служители на предприятието – 140 човека  - са пуснати в отпуск до понеделник, защото  паркирането в синя зона е безплатно.  Администрацията  начело с директора също са в отпуск. На вратата на предприятието има бележка  за контакти, информация е обявена и на ведомствения  сайт, но малцина граждани се обръщат за услуги.  С удължаването на извънредното положение ще  бъдат удължени и отпуските. 

Пропуски  за достъп на коли  не се издават по същата причина – защото спирането на близо 2000  места в широкия център на града е без пари.  Системата за  SМS e изключена, паркоматите, монтирани на част от улиците, не работят.  Временно отпадна и другата наказателна мярка – поставяне на скоби.

Запазва се  заплащането на общинските паркинги. Те не са затворени, а за служителите има кабинки. Задължителното  разпореждане е да си слагат маски, обясни Ненко Калакунов.  Първият  общински многоетажен паркинг на ул. „Орфей“ до кооперация „Корона“, завършен изцяло преди два месеца срещу 3,2 млн. лева,   си стои абсолютно  празен.   В Община Пловдив оформят последните документи за собственост, но и хората не проявяват сега интерес към комфортното паркиране. Иначе сме готови да го обслужваме дори дистанционно,  увери директорът на  предприятието. 

През миналата година  от паркиране и репатриране в градската хазна  бяха постъпили близо 6,5 млн. лева приходи.  През 2020 – та оборотът ще  бъде много по-малък заради епидемията . 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?