71

Пълен абсурд! Сложиха скоба на най-изрядния шофьор в Пловдив СНИМКИ

Служители на ОП "Паркиране и репатриране" сложиха скоба и глобиха с 40 лева най-изрядния шофьор в Пловдив. Жертва на поредния абсурд, свързан с контрола на паркирането в града под тепетата, е станал 60-годишният Илиян Александров. 

Докато шофирал тази сутрин из Пловдив, му се наложило да проведе дълъг разговор по телефона. За да не наруши Закона за движение по пътищата, според който не може да говори и държи волана едновременно, Илиян паркира на бул. "Марица - север", от страната на хотел "Марица" в 09.27 часа.  "Разговорът щеше да продължи минимум 10-15 минути. Понеже съм един корейктен гражданин на България, в частност и на град Пловдив, отидох и си пуснах едното левче в паркомата за 30-минутен престой, за да може докато стоя на място и провеждам разговора си, аз да не ощетявам община Пловдив. Излязох от колата и минах на отсрещния тротоар, на 4 метра.  Говоря по телефона и в мига, в който се обръщам назад, виждам двама да ми слагат скоба", разказа Александров пред "Марица". Това се случва на 20-ата минута от паркирането, тоест шофьорът има на разположение още 10. Александров веднага отива при тях и обяснява, че е тук и че си е платил 1 лв. за престой от половин час, като същевременно показва и бележката от паркомата. Отговарят му "Може да е така, ама талонът не е на таблото. Ние нищо не можем да направим, вече ви снимахме".

"Казах им тогава да изтрият снимката. Или пък да снимат талончето, да го качат в системата и да отбележат, че е допусната грешка. Отговорът беше, че нещата не стават така. Дадоха ми някакъв телефон, на който да се обадя. Звъня и пак обяснявам случката. Отношението беше покъртително. "Ти защо не четеш отдолу какво пише, бе?". Обясних, че вече съм на 60 години, с оперирано око и не мога да видя какво пише без очила. Каза ми, че пише, че трябва талонът да е на таблото и че нищо не може да направи. Предложи ми "да звъня на шефа, ако искам". И цялото това нещо прдружено с "бе". Такава агресивна и инфалтилна простащина рядко се вижда. Това наистина е някаква невероятна административна подлост – да спра, да си платя първо, за да не съм в нарушение по ЗДвП, и второ, за да не ощетявам Общината, че съм спрял да говоря, а накрая дойдоха и ми взеха 40 лева", възмущава се Илиян. Той си плаща глобата на място, след което колата му е освободена от скобата. От бележката от паркомата става ясно, че Александров е платил за престой от 09.27 до 09.57 часа. Протоколът за блокиране е съставен в 09.43 часа, 14 минути преди да изтече времето. Касовата бележка за заплатена глоба от 40 лв. пък е издадена в 09.47 часа, с оставащи 10 минути платен престой.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
24 коментара
електронно управление

електронно управление

01.08.2022 | 14:37

Някой щял бил да прави електронно управление, ама „талонът” трябвало било да се вижда през стъклото, иначе селяните, назначени да „контролират”, не могат да си свършат работата!!! Ако пък случайно са допуснали грешка, не моят я поправи, щот бъкел не разбират от „електронно управление”!!!

Отговори
1 0
Възмутен

Възмутен

20.06.2022 | 15:29

Никаква мисъл за паркиране в Пловдив! Ужасно е, отвратително! И на всичкото отгоре общинските хрътки само дебнат, за да се пълни общинската хазна! В резултат - никакви подобрения за шофьсрите и движението в града! Европейска столица на културата и прочее...! А за някаква транспортна култура иде ли реч???

Отговори
2 1
Десен

Десен

25.05.2022 | 19:23

Калакунов е изрод! Заради него хората ще гласуват срещу Герб! Здравко, взимай си го този.

Отговори
6 0
Кмете оправи си администрацията за да не я сменим ние

Кмете оправи си администрацията за да не я сменим ние

19.05.2022 | 19:45

Разбра ли "бе" господин кмет!

Отговори
13 1
И това са общински служители

И това са общински служители

19.05.2022 | 19:33

Срам и позор за община Пловдив. Поставят скоби на инвалидите поставят скоби на хора които са си платили престроя. Това може да се случва само в Пловдив! Мръсници!

Отговори
13 1
Тези в това предприятия иди.оти ли са?

Тези в това предприятия иди.оти ли са?

19.05.2022 | 19:29

Димитров така ли ти работи администрацията? Такива ли ти са служителите в община Пловдив?

Отговори
11 1
Божеее какви изроди работят тоест служат в това общинско предприятие

Божеее какви изроди работят тоест служат в това общинско предприятие

19.05.2022 | 19:25

Гадове мръсни! Гербаджийска смрад!

Отговори
8 3
джони

джони

19.05.2022 | 16:38

Съд бе дееба тяхната мама проклета и копелетата

Отговори
10 3
в г_овнян соросоядски Булгаристан,

в г_овнян соросоядски Булгаристан,

19.05.2022 | 16:09

където "демократите" ближат постоянно кафевия смръдлив американски шоколад, покрай устенцата си няма, как да останеш чист сред тия глисти !

Отговори
7 4
Иво

Иво

19.05.2022 | 15:40

Цялата общинска мързелива сган е влязла тук да коментира и защитава също толкова мързеливите си и безполезни колеги. :) Вършете си работата, паразити, стига сте писали по форумите в работно време,!

Отговори
17 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?