Следвайте ни

Отварянето на улица "Леденика" скара дългогодишни комшии СНИМКИ

viber icon

Протест и контрапротест предизвика решението на кметството на район "Централен" да отвори улиците "Данаил Юруков" и "Леденика" зад техникума по електротехника.

Откакто е построен кварталът, двете улици са затворени към бул. "Свобода" и единственото място, от което може да се влезе, е откъм Пещерско шосе.

Противниците на отварянето на двете улици обясняват, че блоковете им от 1964 г. пропадат заради лоша ВиК канализация, а при евентуално увеличаване на трафика този процес ще продължи.

"Искаме чист въздух и безопасни улици за децата си", казаха противниците на отпушването. Те твърдят, че за отварянето на вътрешните улици са външни хора, които сутрин водят децата си до близката детска градина.

Поддръжниците на идеята за отварянето на квартала припомниха, че в него се влиза само през една улица. Влизането на линейки и пожарна е почти невъзможно.

"Те не искат да отворят улицата заради техните деца, но нямат нищо против нашите деца да играят сред силен трафик", казаха поддръжниците на идеята за отпушването.

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Доби

Доби

24.09.2020 | 12:35

Ама не смеете да поискате да се отвори Люле Бургас?

Отговори
1 0
Доби

Доби

24.09.2020 | 12:35

А защо никой не поиска да се отвори Люле Бургас??? Или не смеете

Отговори
0 0
Димитров

Димитров

24.09.2020 | 09:31

Обратната страна на медала: Аз живея на кръстовището на "Георги Измирлиев" и "Войнишка слава" и съм пряк потърпевш от ината на два блока пенсионери, които не искат да се отворят улиците "Леденика" откъм 'Копривщица" и "Данаил Юруков" откъм 'Свобода"! Моите деца не могат да пресекат улицата по 5 минути сутрин или вечер защото именно живущите в тези блокове минават ежедневно от тук. Пълен абсурд е 'Данаил Юруков" да е затворена откъм 'Свобода" и да е отворена откъм 'Пещерско шосе" - и целия автомобилен трафик да минава през входа на гимназията по електротехника (бившия ТЕТ) и покрай детските ясли. Подобно е и положението с трафика през ул. "Върховръх" - там има още две големи конфликтна точка - входа на детска градина "Мирослава" и входа към пощата, където точно тези протестиращи пенсионери се редят на опашка за пенсиите си и недоволстват, че не могат да пресекат! Избора е - да останат затворени 'Леденика" и "Данаил Юруков" и пенсионерите да могат на спокойствие да си гледат индийските сериали по телевизията и 10 паркоместа на коли, които не се мърдат с месеци да не изчезнат и да продължава риска от блъскане на дете от гимназията или детските ясли и детските градини ИЛИ да се се отворят "Леденика" и "Данаил Юруков"

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?