Следвайте ни

Оттеглена жалба дава зелена светлина за Югоизточния обход на Пловдив

viber icon

Последният препъникамък пред повторното пускане на поръчката за Югоизточния обход на Пловдив падна. Това става, след като от  Консорциум България 2020 ДЗЗД с водещ партньор „Щрабаг” са изтеглели жалбата си от Комисията за защита на конкуренцията. Преди дни от австрийката компания атакуваха решението на на АПИ, с което се прекратява поръчката за 42 млн. лева за изграждане на новия лъч на Околовръстното на Пловдив.

Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че всички имат пропуски в документацията си.

В новата поръчка се очаква да бъде вкарана и връзката между ул. „Недялка Шилева” до новото трасе и оттам към летище Пловдив, както обяви кметът Здравко Димитров.

Трасето от 4,8 км на обходния път трябва да започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Целта на обхода е е транзитният поток, идващ от магистрала "Тракия" и Свиленград (границата с Турция), да се изведе от чертите на града към път II-86 Асеновград - Смолян.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Въйййй крадливци

Въйййй крадливци

17.02.2021 | 14:12

Да напомня отново, че отсечката няма и 4 км, а е около 3.5 км. Искат да краднат пак много милиони. Всички нови улици се увеличават мащабите им, като целта е да се краде, краде и краде. Много ми е чудно как пътя за Асеновград , който е 10 км. с 3 кръгови и няколко моста струваше 25 милиона лева, а сега за уж 4.8 км. ще искат 42 милиона? Има ли някой да следи тези неща или всички са в кюпа и чакат таксички и комисионни и за тях?

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?