Следвайте ни

Отрязаха градските рейсове за по-рехав график

viber icon

Автобусните линии от Общинската транспортна схема ще продължат да се движат и след 20 часа, съобщи заместник кметът по транспорт Тодор Чонов. Той поясни, че наблюденията на превозвачите и на служители на ОП „Организация и контрол на транспорта“ показват, че пътникопотока силно намалява след 20 часа, но въпреки това има хора, които ползват автобусите.

„Изпълнихме първото искане на превозвачите и въведохме гъвкава система на движение от началото на извънредното положение в страната, така че да поемем по-сериозния пътникопоток в пиковите часове, а в останалото време автобусите да се движат с неделно разписание. Автобусите ще продължат да се извършват курсовете си и след 20 часа, за да може ползващите градски транспорт да се приберат по домовете си и след този час.

Още веднъж напомням, че сега Синя зона в града е безплатна, с което насърчаваме гражданите да използват личните си автомобили в пиковите часове“, коментира Тодор Чонов.

Той апелира към гражданите на Пловдив да подават сигналите си към Общината на тел 032/656 700, за да може служителите да реагират максимално бързо на нередности, а добрите предложения ще бъдат взети предвид и ще бъдат предложени за практическо приложение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?