Следвайте ни

Отпушват трафика на 3 големи кръстовища в Пловдив

viber icon

Нова организация на движението е въведена на поредните три натоварени кръстовища в Пловдив – бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“, бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрола“ инж. Пламен Вълков.

Поставени са стрелки за десен завой, а на бул. „Руски“ е премахнат защитеният ляв завой. Променена е циклограмата на светофарната уредба на бул. „Свобода“.

Още от встъпването си в длъжност заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов обяви промяната в организацията на движението на невралгични кръстовища като една от краткосрочните мерки за облекчаване на трафика. От края на декември до момента са реорганизирани девет кръстовища. Предстои работа по последното от първата десетка – кръстовището на ул. „Найчо Цанов“ с ул. „Менделеев“.  

Инж. Пламен Вълков напомни, че другите кръстовища с нова организация са бул. „България“ с ул. „Победа“, бул. „Васил Априлов“ с бул. „Шести септември“, бул. „Дунав“ – с ул. „Победа“ и с ул. „Васил Левски“, бул. „Източен“ – с бул. „Княгиня Мария Луиза“ и с ул. „Богомил“.   

Заместник-кметът Тодор Чонов призова водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно и да се съобразяват с новата организация на движение. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Trucker

18.02.2020 | 06:52

Завой на дясно на червен светофар трябва да стане законно както е в Щатите. Това би помогнало доста на трафика . Правилата са като при знак стоп-пълно спиране и завиване на дясно ако има пролука в трафика , а кадето не се разрешава си пише с табела, че е забранено. Регулиран ляв завой някъде наистина създава трафик за 3 коли 20 секунди блокаж на насрещния трафик . Две от лентите с по 200м. опашка за направо лявата стои празна защото е отделен завоя . Математически това плюс забранено завиване надясно на червено блокират трафика в часове пик с поне 30%..

Отговори
0 0

misho

17.02.2020 | 20:46

тези,които проектират тази'циклограма'трябва да ги поставят с един хронометър в центъра на кръстовищата.пезподобна глупост-секция за десен завой,когато още преминават пешеходци,незащитен ляв завой-та това е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ЗАДРЪСТВАНЕТО!!!видяха,че системата със защитен ляв завой работи отлично и я спряха-защо,другари пътни умувчици.качете се на таратайките си и минете по тези кръстовища,за да разберете добре,какво трябва да свети и кога,пресечете големите кръстовища и тогава бастройвайте.и по дяволите,защо зелената вълна се превърна в червена,зсщо,смотани инженери и програмисти-това сте ,нищо повече,

Отговори
5 1

Joro

17.02.2020 | 21:02

Прочети малко как се смятат циклограми и тогава се изказвай.Закони., наредби и тогава говори иначе ставаш смешен. И не на последно място научи се да караш.

Отговори
0 0

Огромна

17.02.2020 | 20:21

Тъпня е това на руски и гладстон. Тъпият милиционер чонов трябва поне това да съобрази, че тази алея по руски ще създава огромни проблеми при незащитен ляв завой към гладстон и от.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?