Следвайте ни

Отпушват тапите на Околовръстното по предложение на Здравко Димитров

viber icon

Кметът Здравко Димитров провежда среща във връзка с въвеждането на нова организация на движение на околовръстното шосе.

Вчера Димитров се обърна към ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) с настояване светкавично да се промени организацията на ремонтните работи, за да не се създава транспортен хаос в града.  Градоначалникът реагира гневно, тъй като  след затварянето на пътя между  Кукленско и Коматевско шосе целият трафик се изнесе в града и задръсти всички възлови пътни артерии в Пловдив, особено в район "Южен".  Като обходни пътища за времето на ремонта от АПИ посочиха Коматевско шосе, бул. "Христо Ботев" и Кукленско шосе. 

Спирането на трафика по Околовръстното предизвика невиждани задръствания в южната част на Пловдив. Множество сигнали и оплаквания  бяха подадени в Общината и от съседните села, лишени от възможността нормално да се

придвижват до домовете си или да слязат до Пловдив.   

„Настоявам от АПИ да променят заповедта си и да оставят поне един от пътищата към Марково да функционира, като не затварят целия шесткилометров участък, а ремонтът  да се извършва поетапно. Ние в Пловдив вече имаме опит с нощно полагане на асфалт на възлови кръстовища в града и мога да уверя, че така проблемите пред гражданите са значително по-малко. Не виждам причина този способ да не бъде приложен и при ремонта на околовръстното шосе“, коментира  Здравко Димитров.

Кметът съобщи, че се е разбрал с ръководствата на АПИ и Областната дирекция на МВР  да се подготви нова схема за организация на движението в Пловдив.  Идеята е да се намали трафикът по най-натоварените булеварди, като се изместят  част от тежкотоварните  коли по други маршрути, а някои от улиците да станат еднопосочни. 

"Недопустимо е да се създава такъв хаос. Някой не си е свършил работата и се налага аз лично да се извинявам от името на Областно пътно управление за създадените затруднения, въпреки че Община Пловдив няма вина за задръстванията", коментира Здравко Димитров. Според него в Областно пътно управление не са си свършили работата, за да организират по-добре трафика.

"Беше ясно, че в Пловдив, който и без това страда от задръствания заради тясната пътна инфраструктура, ще се почувстват затруднения по време на ремонта. Но проблемите се оказаха много по-големи", ядосва се кметът.

Ремонтът на 14-километровото околовръстно трасе е възложен  от АПИ на фирма "Европейски пътища" и струва 25 млн. лева. Първите два километра от Асеновградско до Кукленско шосе са завършени миналия петък, а със заповед от 9 март на Агенцията започва ремонтът на следващите шест километра до разклона за Първенец и Коматево. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Plovdiv

Plovdiv

16.03.2021 | 16:50

И отново със съдействието (бездействието) на лицето Йордан Калев ... Който продължава да твори като проектант ... Мантинелите са най-малкото ... по Пазарджишко наслагали осветление km преди и km след кръстовищата ... Специалистът начело на ОПУ проектира та се къса ... не е чувал за светлинно замърсяване ... не че и от пътища разбира ... Между другото той се изживява и като проектант на Модър-Царевец ... отново на инженеринг като площад Централен ... Но важното е комисионните да вървят и с 2R напред :)

Отговори
1 0
plovdiv

plovdiv

16.03.2021 | 16:44

Не и без съдействието (бездействието) на бездарния инж. Калев ... Усвояване до дупка ... Мантинели ... ами какво осветление са "опънали" по Пазарджишко шосе ... където трябва и където не ... Някои хора не са чували за светлинно замърсяване ... Ама нали комисионните вървят ... И същият този индж. продължава да твори безобразия в качеството си на проектант на важни за града обекти ... Модър-Царевец например ... изпълняван на инженеринг, като площад Централен ...

Отговори
1 0
Миии

Миии

16.03.2021 | 11:05

Отвратителното гепирастки малоумие е плъзнало навсякъде като метастази. Създават огромен проблем после строяват медиите си да отразяват геройствата им по отстраняването му. И като напляскат мантинели от двете страни на пътчето какво става при катастрофа или аварирало МПС, а.

Отговори
8 1
Иво

Иво

16.03.2021 | 10:49

Ако кметовете, бяха истински кметове, щяха да предвидят увеличената популация на града и съответно разширението на улиците повсеместно.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?