Следвайте ни

Отново осъдиха „Хеброс бус“ АД за забавени плащания

viber icon

Фирмата за автобусни превози на Веселин Дошков „Хеброс бус“ АД ще трябва да заплати на „Магистрали” АД – Карлово сумата от 4 294,57 лв., в която е включена и лихвата за забава. Това постанови на свое заседание в края на седмицата Районния съд в Пловдив.   

Причината да се стигне до съд са закъснели плащания за автогарови услуги.  
„Магистрали“ АД оперира автогарите в градовете Карлово и баня. Фирмата продава билети за сметка на превозвачите, чиито автобуси спират там. Приходите в последствие се им се заплащат срещу комисионна. 

Фирмата на Дошков извършвала автобусен превоз на пътници, като ползвала двете автогари срещу заплащане на „такса сектор“ за всяко влизане на рейс - за автогара Карлово- 8 лева без ДДС, а за автогара Баня- 7 лева без ДДС. 

„Магистрали“ АД пък му заплащали цената на продадените билетите срещу комисионна в размер на 5 % от стойността. 

През април тази година автобусите на Дошков извършили 574 влизания в автогара Карлово и 218 влизания в автогара Баня, а за този период се продали билети за 3 207, 40 лева с ДДС и дължал комисионна на стойност 133, 64 лева без ДДС. 

Всяка от страните издала на другата фактури за извършените услуги, както следва: фактура № 2000009708/ 30.04.2020 г. на стойност 7 501, 97 лева с ДДС за дължима такса за ползване на автогарите и комисионна и фактура № 0100000361/ 30.04.2020 г. на стойност 3 207, 40 лева с ДДС за продадените билети. 

На 30 април с протокол за прихващане било извършено насрещно прихващане на задълженията по горните фактури, като за доплащане от страна на „Хеброс бус“ останала сумата от 4 294, 57 лева, която следвало да бъде платена в 14- дневен срок. Но това не станало. 

До фирмата на Дошков била изпратена и покана за изпълнение, но въпреки получаването й, плащане не последвало. 

В крайна сметка магистратите от Районния съд взеха решение да осъдят фирмата на Дошков за забавените плащания, както и за разноските по делото. 

 Решението не подлежи на обжалване.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Финито ла комедия!

Финито ла комедия!

04.10.2020 | 14:42

Ред е на общината да заведе дело и да ги осъди и си прибере 260хил.лв санкции за не изпълнение на договора за градски транспорт! Редно е също и НАП и НОИ да си потърсят десетките милиони не платени данъци и осигуровки за фалшивите трудови договори на минимална заплата и доплашане на тефтера! Редбо е същи да си потърди държавата и данъците за фалшивите фактури за горива, гуми и части! Времее общината да им прекрати и междуградските линии, които се изпълняват на 50проц.!Ред е общината да въведе ред в обшественния транспорт!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?