49

Отличен 6 за бъдещия шеф на "Екобус"

Отлична оценка 5,55 получи Илко Търпов, кандидат за поста „управител“ на най-новото общинско дружество „Екобус“. Днес той защити своята концепция за развитие на общинския градски транспорт пред комисия с председател заместник-кметът Тодор Чонов. Събеседването продължи повече от час, а Илко Търпов успя да отговори на всички зададени въпроси. Преди това той представи писмена концепция за развитие на дружеството.

Търпов е главен асистент в катедра „Електротехника“ в Техническия университет София, филиал Пловдив и в катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане на транспорта“ във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Защитил е научна степен „доктор“  по специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта“.

„Предизвикателствата пред бъдещия управител на дружество „Екобус“ са големи, защото нашите планове за общински градски транспорт са сериозни, а има и възможности за развитие при добър мениджмънт “, заяви заместник-кметът Тодор Чонов.

Той припомни, че новото дружество ще може да кандидатства с проекти за европейско финансиране, за закупуването на собствени 20 електробуси, които да оперират по две линии. За целта е необходима инвестиция в размер на 21,6 млн. лв. без ДДС за превозните средства, зарядните станции и изграждане на депото.

Новият управител ще трябва да изготви и бизнес програма за следващите 4 години, която да включва цели, срокове и конкретни задачи, да задейства процедурата по вписване в Търговския регистър и получаване на лиценз на дружеството.

Предстои решението на комисията да бъде внесено като предложение до Общинския съвет, който да одобри класирания кандидат.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Забавно е

Забавно е

08.02.2022 | 08:42

Г-н Чонов оцени подобаващо г-н Търпов. Както се казва - Краставите магарета през девет дерета се надушват. Една утеха остана - Техническият университет се поизчисти лекичко след овакантяването на длъжността от “спечелилия” конкурса.

Отговори
2 0
смях

смях

08.02.2022 | 07:13

Поредната пародия в Общината... И поредният безсмислен проект, чиято цел е само "усвояване" на нови общински милиони.

Отговори
5 0
Реалист

Реалист

07.02.2022 | 21:55

Много по-евтино ще им излезе с тролейбусния транспорт ти много по-евтини и по-ниски ще бъдат разходите това защо не го разбират те ще се хвърлят на електробуси който се скапват много бързо и пак ще купят някой малки електробуси по на шест-седем метра дълги най-добре да се работи за възстановяване на тролейбусния транспорт защото там ги има линиите готови като маршрути трябва да се върнат в предишните си маршрути както бяха когато бяха в градски транспорт с тези линии тогава си имаха други маршрути и не се добираха една с една чува каси малини за не знам на кой даде пари взема ли и ти веднага промениха маршрутите и дублираше ли не ти на другите фирми нито на 17 ката е такъв маршрута кафе в момента бил нито на 18-ката нито на 99 навремето си бяха с други маршрути когато вървяха тролейбусите пълни съвсем други маршрути имаха тези линии Еди шапката имаше друг маршрут и още и още мога да говоря на тази тема относно маршрутите но пак казвам место електробуси ще бъде по-евтино от по-изгодно с нови тролейбуси хибриди

Отговори
4 0
Попов

Попов

07.02.2022 | 18:48

Пародия, общината ще даде едни 30 милиона за да участваме за европейско съфинансиране, казано по народно и на това копче трябва да му се купи балтон

Отговори
8 0
jjj

jjj

07.02.2022 | 17:30

Ха, ха !! - полицаят Тодор Чонов оценява "доктора" на науките!! - ГОЛЯМ СМЯХ!!

Отговори
10 0
Даскала!

Даскала!

07.02.2022 | 16:49

За да оценяваш кандидати за някакъв конкурс за длъжност управител в транспорта, трябва ти да имаш съответното образование, подготовката и да познаваш наредбите и законите по които ще се развива тази фирма! Трябва този, който поставя оценките да е транспортно грамотен! Нямаме информация тези, които са го изпитвали да имат някакъв транспортен опит! Изпитващите го от общината, могат само да го научат как да се крадат субсидии и компенсации за милиони с фалшиви справки и за това могат да му пишат и пълно 6!

Отговори
15 1
А на бас!

А на бас!

07.02.2022 | 17:30

Този, конкурс е една пародия! Първо, това дружество никога няма да заработи!!! Второ, никой от Европа няма да даде пари на Пловдив, при полужение че са откраднати 20мил.от транспортния проект и няма осъдени! Трето, кой ще пътува по тези линии, при полужение че сега автобусите са празни и че няма да се променя транспортнара схема! Четвърто, кой ще плаща после на шофьори, кондуктори, администрация, за ток, за амортизации, гуми...., за разходите и колко приходи ще събират, или пак от нашите данъци?Това е само един смешен PR, за да хвърлят прах в очите на хората, че правят нещо за качеството на транспорта и екологията и да отвлекат внимание от разследванията за кражбата на субсидии за стотици милиони от икономическа полиция!

Отговори
11 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?