46
Следвайте ни

Откъде да минават шофьорите в Пловдив, за да избегнат тапите

viber icon

Шофьорите да използват обходни маршрути, за да избегнат задръстванията заради ремонтите в района от Централна гара до Коматевския възел. Това призова директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Пламен Вълков. Причината за тапите са строително-ремонтните дейности, които се извършват във връзка с подмяната на подземната ВиК. 

"На този етап остава тази временна организация, която беше въведена днес в района на Стоматологичния факултет, където в час пик полицаи регулираха движението. Тя ще е в сила до 30 октомври. Съветваме водачите да използват обходни маршрути. Тези, които пътуват от Първенец и близките на Коматево населени места да използват Околовръстното шосе и да влизат през Асеновградско шосе. Виждаме, че не е достатъчно натоварен и маршрутът през надлез „Родопи“, така че може да се използва от жителите на район „Южен“, заяви Пламен Вълков. В най-натоварените за трафика часове в диапазона от 7:30 до 9:30 часа сутринта и от 16:30 до 18:30 часа служители на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР ще регулират движението на автомобили във всички посоки на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Любен Каравелов".

Допълнително служители на ОП "Общинска охрана" ще съдействат на хората за по-сигурно и безопасно преминаване на пешеходния светофар до бензиностанцията преди отбивката за Младежкия хълм. С ограничаване на движението се работи по ВиК инфраструктурата и в участъка на Коматевския възел до Старческия дом. Там ремонтите се очаква да приключат до 15 октомври. До 30 ноември пък е срокът за приключване на дейностите по бул. „Копривщица“, по който също се подменят генерални тръбопроводи на ВиК.

Припомняме, че след като приключи подмяната на водопроводите в участъците на бул. „Христо Ботев” ще бъде затворено и цялото движение в северното платно, за да се ремонтира пътното легло и да се асфалтира. Предвижда се тогава движението да бъде пренасочено изцяло в южното платно, където ще е двупосочно.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

кмета

кмета

21.09.2021 | 07:24

Шофьорите да минават покрай къщата на кмета, за да го събудят! Толкова лоша организация на ремонтите не е имало никога! Ама нали се "усвояват" дестки милиони....

Отговори
2 0
Krypto

Krypto

20.09.2021 | 21:37

Как да печелим бързо и лесно криптовалута биткойн, вижте тук : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 1
Граматиков

Граматиков

20.09.2021 | 17:52

Ул. Копривщица е 2/3 разкопана и не се работи, а се разкопава съседния бул. Христо Ботев !?

Отговори
10 1
Бай Васил от Коматево

Бай Васил от Коматево

20.09.2021 | 17:02

Маршрутът е ясен: Първо в кметството, за да се обясни по "подходящ начин" на кмета, че когато се правят ремонти се мисли предварително за обходни маршрути и обиране на трафика. После във ВиК. Там да се приложи същия "подходящ начин", за да се обясни, че когато се наемат фирми изпълнители се мисли за евентуалните неудобства на гражданите, а не кой колко ще даде под масата...

Отговори
14 1
Хм, Хм

Хм, Хм

20.09.2021 | 15:46

Значи от Коматево до Централна гара - през Асеновград. Това съгласувано ли е с КАТ и общината(хората, които отговарят за транспорта) и ако да - кой се е съгласил?

Отговори
15 4
Тия

Тия

20.09.2021 | 15:40

Мислят да крадат до края на октомври. Защо не пуснахте първо дупката Модър-Царевец?

Отговори
18 4
Най-добре

Най-добре

20.09.2021 | 15:37

Да се минава през София и Пазарджик. Горе долу каза това. Питайте го защо започнаха ремонтите в началото на учебната година, а цяло лято по трима души пиеха кафета на багерите?

Отговори
20 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?