Следвайте ни

От Областна управа настояват: Важните ремонти на пътища в Пловдив и региона трябва да продължат

viber icon

Заради самоволните действия по спиране на обектите с мотив липса на пари с постовете си се разделиха директорът на АПИ инж. Апостол Минчев и членът на УС инж. Ивайло Денчев.  

Важните пътни ремонти в Пловдив, които вече са стартирали, трябва да бъдат завършени. За това настояват от Областна управа пред ръководството на Областно пътно управление и Агенция Пътна инфраструктура. Особено важно е да продължат строителните работи на Околовръстното шосе на Пловдив, пътя Лилково-Ситово.    

Напрежението ескалира, след като на 19.07.2021 г. от Агенция Пътна инфраструктура изпратиха  писмо, с което се разпорежда преустановяване на ремонтни дейности на обекти, стопанисвани от АПИ на територията на Южен централен район. Като причина се сочи изчерпания финансов ресурс.  

От Областна администрация – Пловдив незабавно са предприети мерки, за да не се допусне забавяне или преустановяването на работата по въпросните участъци.

Администрацията е организирала работна среща, на която са присъствали директорът на Областно пътно управление инж. Валентина Бакърджиева и представители на изпълнителя – „Европейски пътища” АД.

Г-жа Бакърджиева пое ангажимент да състави още днес Комисия, която да изготви доклад до АПИ относно степента на завършеност на обектите, както и да обоснове необходимостта и целесъобразността от приключването на пътя Ситово - Лилково до края на септември, се казва в съобщение от Областна управа.

Вчера е проведена и втора  работна среща между представители на областната управа  и министерството на регионалното развитие и благоустройство. От централното ведомство са уверили, че средства ще бъдат осигурени и важните ремонти няма да бъдат прекратени.  

Междувременно стана ясно, че посоченото по-горе разпореждане на Председателя на УС на АПИ за спиране на ремонтите поради липса на средства е самоволно действие, което не кореспондира с  политиката на ръководството на МРРБ. В резултат на разногласията са предприети действия за   освобождаването от постовете на директора на АПИ инж. Апостол Минчев и члена на УС инж. Ивайло Денчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?