Следвайте ни

Още преди Коледа: Стартира пробивът „Модър-Царевец“

Чака се само становището от НКЖИ

viber icon

Строежът на пробива „Модър-Царевец“ може да стартира още до края на тази година. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров и ресорния заместник-кмет Пламен Райчев.

Двамата направиха преглед на целия набор от документи, които са необходими, за да започне изграждането на обекта, който е сред най-важните за Пловдив. Единствено все още се очаква съгласувателно становище от НКЖИ.

„Имаме уверението на екипа на генералния директор инж. Красимир Папукчийски, че следващата седмица ще получим тяхното становище и веднага ще пуснем комплекта документи за издаване на разрешение за строеж. Чакаме само този документ, който е важен, защото в обекта има и държавна собственост. Напълно реално е строителните дейности по връзката да бъдат стартирани още преди Коледа“, обясни Райчев.

„Връзката  "Модър-Царевец" е много важна за града като  част от вътрешния ринг на Пловдив, който е един от приоритетите ни в този мандат. Ангажиран съм с този проект още от времето, когато бях районен кмет на „Западен“, радвам се, че след повече от 10 години нещата най-после са напът да се случат“, коментира на свой ред кметът Здравко Димитров.

Съоръжението ще бъде пряка пътна връзка между районите "Западен" и "Южен". Проектът  включва  не само подлез под жп линията, но и удвояване на двете улици -  „Модър”  до Коматевско шосе  и „Царевец” до бул. „Хаджи Димитър”. Идеята е строителите да започнат разширението на ул. „Модър” от страна на Транспортна болница. 

Кметът Здравко Димитров обяви преди няколко месеца, че е поискал държавно финансиране за три от големите проекти на Пловдив през държавния бюджет за 2021 година на обща стойност от 20 млн. лв. Става въпрос за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ и двете отсечки на улица „Царевец" - от „Хаджи Димитър“ до „Свобода“, както и  пробива под Водната палата.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пенчев

Пенчев

14.12.2020 | 10:59

Евала, 10 години герберските кметове не могат да го започнат тоя строеж. Добре, че Славчо им направи проект навремето, че и това нямаше да има.

Отговори
0 2
Майна

Майна

14.12.2020 | 10:00

Огладняха мнооого. Не може да се чака повече... Точно сега във време на икономическа криза заради измислената пандемия и в началото на зимата този проект не търпи отлагане . Ми направо да почват и пробив под гарата. То важно е да се почне . А кога ще се завърши ?Бърза работа няма.Пък тва дупки по булевардите разни други " дреболии " ще чакат по-добри времена . Дотогава пазете си гумите и джантите хора !!!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?