71
Следвайте ни

Оправяме елсистемата в градския трандпорт с нов проект и още пари от Европа

viber icon

Екипът на Община Пловдив се надява да финансира с европейски средства новия проект за надграждане на електронната система в градския транспорт. Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов ще има в четвъртък среща със зам.-министъра  на МОСВ Ренета Колева с цел да разбере по кои оперативни програми Общината би могла да се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ.

„Екология и транспорт вървят ръка за ръка, особено на фона на присъдата на ВАС за мръсния въздух в Пловдив”, обясни за „Марица”  зам.-кметът.

Специалисти подготвят междувременно условията за обществена поръчка за въвеждане на електронна билетна система в градския транспорт, след като през пролетта беше проведен експеримент с участието на три фирми.

Идеята е  на пътниците да се предлагат четири начина на таксуване - с  банкова карта, транспортна карта, мобилно приложение, хартиен билет.  Тази система може да обхване синя зона, паркингите, електрическите автомобили и тротинетките, дори  музеите.

В автобусите обаче трябва да се монтира ново оборудване, включително други валидатори,  които да четат банкови и транспортни карти. Има възможност те да се зареждат с пари - онлайн, чрез мобилното приложение/електронно банкиране, на каса, ТВМ или чрез така наречените електронни портфейли. Всяка карта ще бъде със свой уникален номер. Обмисля се същата услуга да се предоставя и при издаването на преференциалните карти, само че те трябва да бъдат лични, със снимки и първоначално да се получават на гише.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Щели да оправят!

Щели да оправят!

29.09.2021 | 12:24

Кой ще оправяте пак бе, далавераджии! Себе си ли ще оправяте? Не се ли наядахте! Или Вашият партиен началник, който отдавна трябваше да бъде арестуван и съден отново ше го оправяте! Ми няма смисъл той и така вече е най-големия Олигарх на Пловдив!

Отговори
6 0
КИБАРОВ

КИБАРОВ

29.09.2021 | 11:33

45 МИЛИОНА КАКВО ГИ НАПРАВИХТЕ КЪДЕ СА УМНИТЕ СВЕТОФАРИ ТРИ СВЕТОФАРА ПРЕЗ 100 МЕТРА И ТРИТЕ ТЕ СПИРАТ НЯМА ПО ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРАЖИИ ДА ИСКАТ ОЩЕ ЩЯЛ ДА ОТИДЕ ДА ПИТА ПО КОЯ ПРОГРАМА ТОЯ ЗА КАКВО СА ГО НАЗНАЧИЛИ ЗНАЧИ НИЩО НЕ РАЗБИРА А Е ЗАМ КМЕТ ВСЪЩНОСТ ДО ЕДИН СА ТАКИВА. ПЛОВДИВ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ЗАМ КМЕТОВЕ ОБЩО НАД 30 ПАРЧЕТА С РАЙОНИТЕ.

Отговори
6 0
Реалист

Реалист

29.09.2021 | 11:11

Първо вземете парите от крадливите племена от крадците които ги откраднах ви е всичко това го знаете и тогава оправяйте системата защото някои хора си прибраха 20 милиона в джоба като маминия защото той открадна парите за тази система а сега общината ще връща пари от джоба на пловдивчани които си плащат данъци такси и така нататък и плащат скъпо за този вид транспорт да е хубав модерни когичин но уви и тази система каквото и да бъде тя никога няма да тръгне защото транспортът е частен разберете в другите градове където има общински транспорт защо тръгна защото общински транспорт е държавен а тука е части и ако тръгне тази система няма да има пари за черните каси и пари за мафиотите

Отговори
4 0
Ех, Европо давай парите!

Ех, Европо давай парите!

29.09.2021 | 10:47

Абе, тези нормални ли са? Откраднаха 20мил.Европейски пари, нищо не направиха и сега пак чакат Европа пак да ги финансира отново! Да надграждали електронната система, нещо което не съществува, как да го надграждаш? Тоест пак прах в очите на хората, предизборни лакърдии и отново да откраднат едни пари! Ужас!

Отговори
13 0
хахаха

хахаха

29.09.2021 | 10:30

Гаранция за провал - нека обхване всичко! Накрая ще въведем ценен софийски опит и след още милиони да не се окажем със супер иновативни перфоратори :D

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?