1553

Опасност: Пловдивчани се кръстят преди да пресекат към Младежкия хълм

Пешеходци рискуват ежедневно живота си, пресичайки през пешеходната пътека на бул. "Христо Ботев", която свързва Младежкия хълм и Коматевския възел.

Стълбовете на светофарите за оборудвани с копче, което пловдивчани натискат, за да се появи зеления пешеходен сигнал. От страната на тепето обаче бутонът не функционира. На пръв поглед дребно нещо, но пък може да доведе до огромна трагедия.

Така застаналите за пресичане имат две опции - или да чакат да се появи някой отсреща и да активира копчето, за да могат да преминат двете платна безопасност. Тъй като често се случва да няма кой да свърши важната работа със зеления бутон, то пешеходците са принудени да изберат втория вариант - да изскачат между колите с риск за живота и да се надяват да бъдат забелязани.

Не е ясно от кога копчето от страната на хълма не е активно. Спешно обаче се налага да бъде поправено и да намали поне на половината риска от така или иначе опасното пресичане. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Костадин Вранчев

Костадин Вранчев

15.08.2022 | 21:38

Ако преди сфетофара откъм Коматевския има кръгово всички проблеми ще отпаднат

Отговори
1 0
Minko GEIO

Minko GEIO

13.08.2022 | 19:23

as minavam tam s 500km taka 4e ne se oglejdai a naprao vikai popo

Отговори
0 8
Свети Петър

Свети Петър

13.08.2022 | 20:01

Ако те барна ще ти потроша и ръцете и краката, та да отиваш директно при Свети Петър!!! ИДИ.Т!

Отговори
8 1
Стоичков

Стоичков

13.08.2022 | 18:13

Марица,вместо да пишете статии да бяхте информирали някой "компетентен орган",който да отстрани повредата,защото утре заглавието на статията може да е с трагичен край.

Отговори
30 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?