Следвайте ни

Общината: Няма спасение за Бетонния мост 

viber icon

Бетонният мост ще бъде премахнат,  заявиха от Община Пловдив.

Събарянето на транспортното съоръжение е предвидено в проекта на държавата  за модернизация на ЖП възел - Пловдив, който ще се изпълнява с европейски средства от Националната компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/.  Обществената поръчка за избор на изпълнител вече е обявена, срокът за подаване на оферти изтече и предстои да бъдат разгледани документите на единствената фирма - кандидат, която има намерение за участие. 

След проведените разговори между ръководството на Община Пловдив и НКЖИ става ясно, че Националната компания  няма нищо против на мястото на Бетонния мост да се изгради нова пътна връзка, но това ще бъде ангажимент на местната власт. Съществуващият  мост е нарочен за събаряне още преди няколко години, защото  не отговаря на габаритите за преминаване на скоростните електрически влакове, както "Марица" неведнъж писа.

Няма инженерно решение за повдигане  на моста. Единственият вариант е той да бъде съборен и да се построи според съвременните стандарти, твърдят от градската управа. 

НКЖИ поема за своя сметка пробива под Централна гара, който ще свърже бул. "Васил Априлов" и "Македония", напомниха от администрацията. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?