Следвайте ни

Община Пловдив: Няма проблем с проекта за пробив до Водната палата

viber icon

И. д. кметът Величко Родопски оповести официалната позиция на Община Пловдив във връзка със сигнал до МРРБ за пробива под Водната палата:

„Проектът за пробива под Водната палата няма да наруши устойчивостта на реализирания вече обект за благоустрояване на бул. „Марица – Юг“ и зоните около него, тъй като по никакъв начин не компрометира заложените в него цели, резултати и индикатори. Напротив, проектът запазва вида и предназначението на инфраструктурата, като елемент на градската среда и по безспорен начин ще постигне надграждане и допълняемост, каквито  всъщност са приоритетите на Оперативната програма. Освен това пробивът значително ще допринесе за синергията между всички обекти в Зоната за социални функции в ИПГВР 2014-2020 г. и е от изключителна важност за бъдещото развитие на територията и общината. Той е включен и в текущата разработка на Плана за интегрирано развитие на община Пловдив (ПИРО) 2021-2027 г. 

Кръстовището при Водната палата между булевардите „Цар Борис III Обединител“ и „Марица“ е едно от най-натоварените в града. То е надвишило капацитета си като пропускателна способност заради интензивността на транспортните потоци по двата булеварда. Община Пловдив предвижда изграждането на подлез с прилежащи локални връзки от двете страни на пробива. Обектът на интервенция се намира в централна градска част, зона със социални функции и изключително интензивен трафик, както автомобилен, така и пешеходен. С предстоящата инвестиция значително ще се подобри връзката и ще се облекчи движението, което ще доведе и до намаляване замърсяването на въздуха. Новото техническо решение, със сигурност, допълва направеното през предходния програмен период.

Община Пловдив е подготвила отговор до МРРБ във връзка с поисканото й становище."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

що така?

що така?

28.07.2021 | 19:32

Започват да унищожават велоалеите ...

Отговори
2 0
Само питам?

Само питам?

28.07.2021 | 18:42

Може ли 100кв.м паваж и един смешен фонтан с ф3метра и облицован с най-евтиния камък реолит да струва 1,8мил.лв!

Отговори
11 1
Тотю Инжинерингов

Тотю Инжинерингов

28.07.2021 | 18:32

Върнете откраднатите 1,5мил.лв, разликата между реалната стойност и стойноста на оценката на която сте го осчетоводили в ОП" Градини и паркове,, господа крадци!

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?