3906

Община Пловдив и АПИ привличат над 60 млн. лв. за подобряване на транспортната свързаност в региона

Община Пловдив получи одобрение на първи етап от оценката за проект на стойност 60 667 323, 42 лв. за Интегрирана териториална инвестиция “Подобряване на транспортната свързаност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен регион за планиране от ниво 2", по Програма “Развитие на регионите” 2021-2027, с водещ партньор Агенция пътна инфраструктура.

Концепцията е изготвена съвместно с отдел “Бизнес развитие и европейски политики” към Община Пловдив и ще се реализира от АПИ, общините Пловдив и Марица, и МБАЛ „Свети Пантелеймон-Пловдив" ЕООД. 

Проектът предвижда изпълнението на мерки и дейности за подобряване състоянието на транспортната мрежа в региона като се осигури достъп на населението до работа, образование други услуги с публичен характер. Това ще се осъществи чрез модернизация и реконструкция на част от съществуващия път IlI-805. 

Включени са и целенасочени мерки за превенция и профилактика на заболявания във всички села на територията на Община Марица. Те ще се осъществяват посредством мобилни здравни екипи на МБАЛ „Свети Пантелеймон - Пловдив" ЕООД, за които ще се осигурят необходимите за целта медицински бусове и съвременна апаратура и оборудване. 

Целевата група на проекта обхваща жителите на гр. Пловдив и прилежащите общини Марица и Родопи, както и ползвателите на републиканската мрежа АМ Тракия - Пловдив - Смолян.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
В търсене на 1,2 млрд. лева, за да се оправи транспорта и мобилността

В търсене на 1,2 млрд. лева, за да се оправи транспорта и мобилността

23.02.2024 | 21:08

В търсене на 1,2 млрд. лева, за да се оправи транспорта и мобилността в Пловдив Гласуват Плана за устойчива градска мобилност, с който да се кандидатства по европроекти Стратегическият документ на Община Пловдив - План за устойчива градска мобилност, ще бъде гласуван на сесия на Общинския съвет. Планът бе изготвен още миналата година, но този момент така и не влезе за гласуване в местния парламент. Той обхваща текущите проблеми на всички видове транспорт в града, както и възможностите за разрешаването им през следващите 10 години. Планът е изготвен от обединението между „ДНД-Консулт” и „Институт за транспортни изследвания”, като е коствал 372 000 лева на Община Пловдив. Той е разделен на два етапа – краткосрочен до 2026 година, както и дългосрочен – до 2032 година. В проекта влиза реализиране на инфраструктурни проекти, подобряването на градския транспорт, изграждането на градска железница, велоалеи и други. Всички проекти, които Пловдив трябва да изпълни, за да постигне плана са над 100, а общата им стойност възлиза на колосалните 1 237 000 000 лева. С приемането му Община Пловдив може да кандидатства за европейско финансиране за всяка една от мерките – от нови улици и булеварди, до закупуването на електроавтобуси. Идеята на плана за устойчива градска мобилност е да удовлетворят нуждите от придвижване на хората и бизнеса в градовете и тяхната функционална територия за по-добро качество на живот. Първата стратегическа цел е превръщането на Пловдив в зелен град, че повишаване на екологичността на автомобилния парк, въвеждането на споделени пространства с пешеходци, автомобили и велосипедисти, както и въвеждането зони с ниски емисии. Вторият момент е надграждане на системата за интелигентно управление на обществени транспорт и трафика в Пловдив. Също така изграждането на модерни и добре функциониращи системи за обществен транспорт за устойчива и безопасна градска мобилност. Изграждане на велоалеи, подобряване на настилките на улици, тротоари и велоаолеи. На четвърто място е изграждане на по-добра инфраструктура от областния център до близките населени места, икономически зони и извеждането на транзитния трафик от града.

Отговори
1 0
мчсмч

мчсмч

22.02.2024 | 18:56

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим~---- https://da.gd/menx

Отговори
0 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?