49

Облекчават трафика в Пловдив с десни завои на ключови кръстовища

Десни завои на няколко невралгични кръстовища в Пловдив предстои да бъдат изградени. Тази идея разгледа на свое заседание Експертният съвет на Общинската комисия по безопасност на движението.

„Искаме да облекчим трафика на възлови места. С ленти за десни завои ще има безконфликтно преминаване на автомобили надясно и значително ще се облекчи движението“, коментира председателстващият съвета зам.-кметът Тодор Чонов.

Експерти от „Организация и контрол на транспорта“ са разработили идеята за изграждане на лента за десен завой на ул. „Владивисток“, посока север при кръстовището с бул. „Шести септември“; на бул. „Пещерско шосе“, посока изток при кръстовището с бул. „Копривщица“-запад; на бул. „Пещерско шосе“, посока запад при кръстовището с бул. „Копривщица“-изток; на бул. „Свобода“, посока изток и посока запад с бул. „Копривщица“; на бул. „Пещерско шосе“, посока запад при кръстовището с ул. „Царевец“ и на бул. „Менделеев“, посока север при кръстовището с бул. „Санкт Петербург“.

Предстои предложението на Експертния съвет да бъде обследвано, да се проучат възможностите за изграждането на допълнителни ленти, а след това да се направи и подробна разработка, която да бъде внесена отново за разглеждане от съвета.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ала бала

Ала бала

28.10.2022 | 20:57

Ще го оправят като си оправят градския транспорт да не се чака докато станеш на скелет.

Отговори
2 1
ГАГА

ГАГА

28.10.2022 | 15:34

Много са ми умнички. По ул. Гладстон от подлеза до Пощата се стига до бул. Руски средно за 12 минути, има-няма 300 метра. Причината е левият завой пред "Марково тепе", който се осъществява от една и съща лента за направо и наляво. А средното време за изчакване на светофарите по бел. Руски е 2 минути. Правете му сметка колко трябва да чакате от Централна гара до р. Марица.

Отговори
3 1
кой е с предимство на десни завои и обратно завиващи, при умен

кой е с предимство на десни завои и обратно завиващи, при умен

28.10.2022 | 14:32

светофар, като на А.Стамболийски и Коматевско шосе, всички обратно завиващи им го дават!

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?