49

Облекчават трафика на 3 кръстовища в Пловдив

Паркирането и престоят по ул. „Асен Христофоров“ ще бъдат забранени

Стрелката само за ляв завой на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Янко Сакъзов“ ще стане права – лява и в двете посоки. По същия начин ще се оптимизира движението по бул. „България“ при входа на пожарната до панаира. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след заседание на експертния съвет на общинската комисия по безопасност на движението.

По искане на „Пътна полиция“ се реорганизира още едно кръстовище. От пътната лента на бул. „Васил Априлов“ за ляв завой към ул. „Данаил Николаев“ ще може да се продължава и направо към бул. „Шести септември“. Очакваният резултат след направените анализи е облекчаването на трафика по посочените пътни отсечки. 

Експертният съвет прие и предложението на район „Централен“ за ул. „Чардафон“, разположена между бул. „Марица-юг“ и ул. „Янко Сакъзов“. Под знаците В27 – „Забранени са престоят и паркирането“, ще се монтират табелки с часови диапазон – от 8:30 до 18 ч., така че в останалата част на денонощието живеещите в квартала да могат да ползват паркоместата. 

Забрана за престой и паркиране обаче ще бъде въведена на ул. „Асен Христофоров“, по която е пренасочено движението заради строителните дейности в район „Южен“. Спрелите коли допълнително затрудняват трафика, затова временно там ще бъдат поставени знаци В27. 

Решено е също ул. „Лука Касъров“ в район „Централен“ да бъде отворена към „Младежка“ и бул. „Шести септември“. Това може да стане при наличие на финансов ресурс след приемането на бюджета.

Заместник-кметът Чонов коментира, че по възможност се приемат всички разумни предложения и от институции, и от граждани, с които да се облекчи трафикът и да се повиши безопасността на движението. 

В съответствие с взетите от експертния съвет решения предстои да бъде поставена необходимата вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка,  допълни директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Бибишков

Бибишков

23.02.2023 | 17:25

Чонов верно се е "облекчил" на главите на Пловдивските шофьори - конкретно за Руски и Сакъзов, тези знаци за завой само наляво и до сега не се спазваха, така че кел файда.

Отговори
1 1
Облекчават на едни и ...

Облекчават на едни и ...

23.02.2023 | 13:46

Затормозяват на други в "Южен". Тук само забрани!

Отговори
4 2
От днес

От днес

23.02.2023 | 13:43

На друго, доста повече натоварено кръстовище на бул. "Княгиня Мария Луиза" с бул. "Източен", ще се улесни промяна, ако добавят зелена секция за десен завой, в посока откъм р.Марица към Голямата базилика. Това ще е много важно и за безопасността на пресичащите точно там пешеходци !

Отговори
3 1
Кметовете не спят а ....

Кметовете не спят а ....

23.02.2023 | 13:34

Пълнят си нощните шкафчета с кюлчета и пачки а вие се чудете защо са ви забранили да се движите по една улица направо при изградено преди десетилетия кръстовище.

Отговори
4 1
Връх на простотията

Връх на простотията

23.02.2023 | 13:25

Да затвориш действащо кръстовище на булевард при толкова големи тапи в най-големия по жители район на града. Има ли действащи кметове или всичките спят?

Отговори
5 1
Затова са ПТП - тата на съседните кръстовища уби.йци!

Затова са ПТП - тата на съседните кръстовища уби.йци!

23.02.2023 | 13:17

Принудиха МПС да правят обратен завой на тях, заради безумие, костващо десетки живота.

Отговори
3 1
Пълното безумие да затвориш действащо  кръстовище на булевард

Пълното безумие да затвориш действащо кръстовище на булевард

23.02.2023 | 12:50

В разрез с всичко прогресивно в Пловдив се затвори действащо десетилетие кръстовище в и то на булевард Никола Вапцаров, каква иди отщина!

Отговори
5 1
Гадове отворете го това кръстовище

Гадове отворете го това кръстовище

23.02.2023 | 12:41

Кога ще го отворите това кръстовище би ид иоти

Отговори
4 1
Кога?

Кога?

23.02.2023 | 12:31

Кога ще отворите кръстовището "Михайлаки Георгиев" и бул. "Н. Вапцаров"? Кога ще поправите това безумие!

Отговори
4 1
Затвориха го про стаците ..

Затвориха го про стаците ..

23.02.2023 | 12:37

М.алоумници още иди.оти!

Отговори
4 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?