Няма да има ваканция в Пловдив, заради Манол Пейков

Кметът прочел похвален пост на издателя във Фейсбук за почистените улици и спрял да мисли над възможността да затвори училищата

Ученици започнаха да скандират „Ва-кан-ция!”, щом зърнаха в коридора на СУ „Христо Г. Данов” кмета Иван Тотев. Градоначалникът участва там днес в открит урок по програмиране за третокласници и веднага след края му попари надеждите – ваканция няма да има. А виновен за това най-изненадващо се оказа издателят Манол Пейков.

„Истината е, че го мислех и беше възможно. Но тъкмо слизам от колата, отварям Фейсбук и виждам пост на Манол Пейков: „Освен да критикувам кмета, искам и да го похваля – за  улиците. Много са чисти”. Това обърна всичко. Не може да има ваканция при такива почистени улици. Плюс това температурите не са така ниски. Дори за утрешния ден, когато прогнозата е да паднат още, това ще е рано сутринта в неучебно време. Около 4 часа ще бъде минус 13 градуса. После ще бъде няколко градуса под нулата, което е нормално за сезона. Ще го понесем”, заяви кметът. И добави, че тази учебна година вече е имало достатъчно ваканция, визирайки удължаването на междусрочната с грипна.

„Няма да нарушаваме учебния процес.Да се стягат всички да учат през следващите два дни!”, отсече Тотев.

„Градският транспорт е в движение. Най-тежкият ден беше вчера. Беше нужно технологично време. Колегите работиха до много късно вечерта. 36 часа. Спазихме Кодекса на труда, но ги държахме в двора на „Чистота”, че ако ги изпуснем, после не можем да ги приберем. Цяла нощ работиха и се вижда резултатът. Искам да изкажа благодарност на ОП „Чистота” за това състояние, в което заварихме тази сутрин улиците”, каза още Иван Тотев. И задочно пирзова Манол Пейков да не му се сърди, че е споменал името му.

По данни на МОН към момента в 29 учебни заведения в Пловдивска област няма учебни занятия. Както „Марица” писа, затвориха училищата в общините Хисаря, Калояново и Раковски.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?