71

Ново временно разписание на градските автобуси по 15 линии

По 15 от линиите на градския транспорт в Пловдив ще се изпълнява приетото с Решение №130 на Общинския съвет лятно маршрутно разписание, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”.

Причина са продължаващите строително-монтажни работи по бул. „Александър Стамболийски”, бул. „Дунав”, бул. „Васил Априлов”, ул. „Брезовско шосе”, ул. „Даме Груев”, бул. „Христо Ботев” и кръговото кръстовище пред Централна гара, както и на Голямоконарско шосе. Автобусите по преминаващите през тези пътни участъци линии са с променени маршрути и намален пътникопоток. Това установи направеното от ОКТ обследване, въз основа на което директорът Георги Стоилов внесе доклад до кмета Здравко Димитров, а той от своя страна издаде заповед за маршрутните разписания.

До приключване на пътните ремонти, но не по-късно от 31 декември, автобусите по линии №9, 12, 16, 18, 20, 21, 24, 25, 29, 37, 93, 99, 113, 116 и 222 ще се движат с лятно разписание. Рейсовете по останалите линии се изпълняват съгласно утвърденото от общинската транспортна схема маршрутно разписание.

Стоилов напомни, че превозвачите бяха поискали и след 15 септември да се запази лятното разписание, изпълнявано от 193 автобуса вместо редовно утвърдените 228. 

„Приехме разумните им аргументи, обосновани със затворените пътни  отсечки и засега маршрутите ще се изпълняват от 210 автобуса. Броят им ще се увеличава с приключване на ремонтите”, каза директорът на „Организация и контрол на транспорта”.  

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 4 оценки
1/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иван

Иван

01.10.2023 | 20:04

Безсрамници! Някой помисли ли за учениците, като дъщеря ми, която по обяд чака автобус номер "37" с 40(!)минути заъснение?! Пътя с автобус до училището е 15 минути, а тя излиза един час по-рано от вкъщи и пак закъснява! А извинението със закъснял автобус не минава пред никой учител! Вечер пък съм приднуден да я забирам с личен автомобил, прибавяйки ненужно утежнение на и без това безумния трафик, и разходи разбира се, само и само да не се прибира по нощите. Едва ли съм единствен!

Отговори
2 0
Истината е самата истина

Истината е самата истина

26.09.2023 | 23:28

Поредното безумно идиотско решение на общината и на кмета близо 400 000 души плюс гостите останаха заложници на три умни глави Петко Чолаков и дошков и чонов им удисва на акъла и с най голямото си нахалство се кандидатира за кмет на града засрами се бе чонов стига четири години въведе транспорта в най-голямата мизерия и сега ще ставаш кмет не те ли е срам това означава че града още още дълги години няма да има градски транспорт това за мен не е градски транспорт това е имитация пародия на градския транспорт източване парите на пловдивчани от техните данъци давате на тези три умни глави които ви избиват ръцете нека да спрат ще дойде други Какво толкова имодисват една кила явно си имате доста пари в куфарчета и затова така действате

Отговори
5 0
От Градът

От Градът

26.09.2023 | 13:02

Не Ви е срам ,лятно разписание през декември- има ли друг град в България,който да преминава на различно разписание...Гражданите ли са виновни,че градът е разкопан-ремонтите се разливат във времето ,строителите изнудват за допълнителни пари,не спазват срокове,не плащат неустойки...ПРевозвачите диктуват количеството и качеството на транспорта ни,за което получават все повече субсидии...Интересно каква е ролята на зам.кметовете и кмета-да узаконяват беззаконието и да прибират бонусите...некадърн.ци

Отговори
15 1
Ала,бала!

Ала,бала!

26.09.2023 | 13:00

Ало,ми те толкова останаха бре!Ми от 28 останаха 15 и то със съкратени разсписания!Ми нали говорихте ,че от 15 септември ще ги увеличавате пък ги намалихте?Ми намалете им двойно о дотациите!Иначе ,май мирише на корупция!

Отговори
14 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?

Към анкетата