1553

Новата самолетна линия Истанбул-Пловдив ще транспортира помощи за бедстващите в Турция

Новата самолетна линия между Пловдив и Истанбул ще се използва и за транспортиране на помощи за пострадалите от чудовищните земетресения в Турция. Това каза при официалното посрещане на първия полет председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, предаде репортер на "Марица". И допълни, че самолетите ще се използват за помощи до тогава, докато има нужда от това.  Малко след като кацна, самолетът отново ще потегли за Истанбул. С него са натоварени около 550 килограма спални, чували, одеяла, памперси, палатки. и други неща от първа необходимост за бедстващите.

Сред официалните лица, пристигнали с първия полет бе депутатът от Бурса Мустафа Есгин. Той благодари на всички гости и на Фонда за летище Пловдив първо за топлото посрещане, след което за усилията, положени за да е факт самолети да летят между пловдивския аеропорт и Истанбул. 

"Този полет има огромно значение за сближаване на България и Турция. Искам да изразя своята благодарност към всички, които превърнаха тези полети в реалност", посочи Есгин и заговори за земетресенията. 

"Турция преживя две земетресения в рамките на минута и половина. И след шест часа имаше още едно голямо. 13,5 милиона наши жители пострадаха от тези трусове. Свидетели сме на една силна международна подкрепа. България беше първата страна, която изпрати екипи за помощ. Благодаря от сърце за това. Ние никога няма да го забравим. Да живее приятелството между България и Турция", завърши Есгин. 


Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?