49

Нова тапа в Пловдив - затвориха още един участък от ул. „Даме Груев”

Нова тапа изнервя шофьорите в Пловдив от сутринта. Заради ВиК авария и спешен ремонт е затворена ул. „Даме Груев” в район „Южен” в участъка между ул. „Иван Гарванов” и ул. „Тодор Александров”.  От ВиК-Пловдив съобщават и за нарушено водоподаване в района. На всичко отгоре указателните табели са сложени на 2 метра от изкопа и шофьорите, които идват от изток, разбират, че трябва да правят обход чак когато стигнат до мястото на аварията.  

Припомняме, че движението по ул. „Даме Груев” от кръстовището с бул. „Македония” до ул. „Охрид” е спряно заради реконструкция на пътното платно вече 7 месеца.  Ремонтът на стойност близо 7 милиона лева започна на 15 декември, но до момента едва пъпли заради различни проблеми. Първоначално общината не преведе аванса по договора с „Парсек Груп” заради забавянето на бюджета за 2022 г, а сега изпълнителят твърди, че има проблеми със строителното разрешително за втория участък. Планирано е реконструкцията да премине в 3 отделни лота. Работата обаче върви с изключително бавно темпо, което изнервя шофьорите, използващи важната пътна артерия.

„Както се мотаят, ще ни вкарат във вълчи капан. До няколко месеца НКЖИ ще бутнат Бетонния мост, а „Даме Груев” още ще е в ремонт. Така най-пряката връзка от район „Южен” към центъра и „Тракия” през надлез „Родопи” ще е затворена и трафикът ще е пълен кошмар, гневят се шофьорите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?