1553

Ненко Калакунов: Необходима е единна система за издаване на стикерите за коли на инвалиди

Доскоро колите с инвалиден стикер спираха безразборно на свободните места в синя зона и се създаваше напрежение сред останалите водачи, които плащат за престой. Затова от началото на май решихме да прекратим тази практика и да спазваме общинската наредба.

Така директорът на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов отговори на въпроса на „Марица” защо вече глобяват шофьорите на инвалидни коли, които спират извън обозначените за тях места в синя зона.

Досега в предприятието не са глобявали „нарушителите”. „Те обаче станаха страшно много. Виждал съм на една улица с 10 паркоместа в синя зона 8 коли с инвалидни стикери. Има много случаи, за които се предполага, че става дума за злоупотреби.

Например луксозна кола, от която слиза шофьор във видимо добро физическо състояние, спира  в синя зона, без да плаща, защото на стъклото  на автомобила има стикер „инвалид”. Или друг пример. Обажда ми се човек и казва, че отива да вземе лекарство на майка му, която  е инвалид, и пита дали може да паркира безплатно в синя зона. Питам го: Майката в колата ли е? „Вкъщи е”, отговоря ми той.

В такъв случай, казвам му аз, инвалидната кола няма право да спира на местата със знак за хора с увреждания. Това предимство важи само при условие, че колата със стикер се управлява от самия инвалид или когато той се вози в автомобила”, разказа Ненко Калакунов.

Преди няколко години директорът е подал сигнал в полицията за фалшив инвалиден стикер. Водачът е бил осъден и му е наложена глоба.

Според директора в страната трябва да се въведе единна система на всички стикери, които се издават за инвалидните коли. Стикерите на автомобили, дошли от София или Петрич, няма как да се проверят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
филибето69

филибето69

26.05.2022 | 17:45

На директора на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов му пожелавам от все сърце да му се наложи да ползва инвалиден стикер и то в най-скоро време!!!

Отговори
0 0
Цецо

Цецо

25.05.2022 | 10:50

По тази статия вчера имаше много повече коментари, а сега само три.Другите ги скрихте,защото не Ви отърва,нали.

Отговори
3 0
Инвалид

Инвалид

22.05.2022 | 19:17

В район Цевтрален, около Природонаучния музей, НЯМА обозначени места за инвалиди. Моля за ми обясните къде да паркират инвалидите, живеещи в района или тези болни хора, които отиват на прегледи в зоната ?! Много често на места за инвалиди има паркирани коли, без стикери за инвалиди. Санкции, разбира се, няма за тези със скъпите коли! Срамота!

Отговори
3 0
Крайно време е този иди.от да отива на трудовата борса

Крайно време е този иди.от да отива на трудовата борса

20.05.2022 | 09:37

Мръсна гад! Гербаджийски бок.лук. тези да ги разправя на баба си от Бусманци! Да освобождава директорското място. Мръсникът да посяга на инвалидите. Каква наглост какво безсрамие! Няма да е лошо Господ да му даде инвалидност да разбере какво е!

Отговори
6 2
Мерзавец

Мерзавец

23.05.2022 | 12:12

Долен е този.той Господ го е наказал много ама не се усеща

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?