Следвайте ни

Най-после светлина в тунела: До месец започва строежът на "Модър - Царевец"

viber icon

Екипът на кмета Здравко Димитров за няколко месеца задейства изграждането на подлез "Модър  - Царевец", който ще свърже директно районите "Западен" и "Южен" и ще разтовари трафика по бул. "Христо Ботев".  За един от първостепенните обекти на Пловдив, очакван от края на миналия век, е избран изпълнител - фирма "Драгиев и ко", която в момента подготвя техническия проект. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев се надява, че до месец ще започне реалната работа по изграждането на подлеза. 

В бюджета на Община Пловдив за тази година е заложен само един милион лева за "Модър - Царевец", което е достатъчно за начало. Цялата стойност на пътната връзка е близо 12 млн. лева. Администрацията разчита да осигури останалите средства с нисколихвен кредит от Фонда на фондовете. Освен за подлез "Модър - Царевец" общината кандидатства за финансиране на нов мост над Марица и втория участък на бул. "Северен" между Брезовско и Карловско шосе като елементи от важните за Пловдив градски тангенти. 

На финала е и подготовката за старта на разширението на част от околовръстния път между "Скобелева майка" и Асеновградско шосе. С реализацията на този проект ще се затвори тъй нареченият външен ринг на Пловдив, като по този начин ще се ограничи преминаването на транзитните автомобили през Пловдив.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

123

123

10.09.2020 | 17:03

И транспортния колапс да започне сега.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?