2374

Мудният ремонт на "Радко Димитриев" годиняса

Още колко ще чакаме, питат хората

С темпове на костенурка върви ремонтът на ул. „Радко Димитриев” в кв. „Гладно поле”. Той започна в началото на миналата есен, а краят му все още не се вижда. 

До този момент на пътя покрай поделението и ДГ „Кокиче” са подменени подземните комуникации само в първия участък, настилката е на чакъл, а вместо тротоар от северната страна зее дълбок изкоп, до него - камари пръст, видя екипът на „Марица”.

Недоволството на кмета Здравко Димитров от бавните темпове

на строително-монтажните работи е напълно обяснимо. През миналата седмица градоначалникът остро критикува „EVN-Топлофикация”, чийто екип сменя старите тръби за парно с нови, и заяви, че на предстояща среща ще поиска да се ускори работата на обекта. „Чакаме от EVN да ни разрешат да зарием изкопа, но преди това трябва да проверят дали парното работи безпроблемно. Едва тогава ще изграждаме тротоара”, обясни един от работниците на „Пътинженеринг”.

Община Пловдив е възложила на строителната фирма рехабилитацията на ул. „Радко Димитриев” като част от проекта за пътната инфраструктура в кв. „Гладно поле”, чиято обща стойност е 12 млн. лева. Финансирането е осигурено по Оперативна програма „Региони в растеж”. "ЕVN - Топлофикация" се включи в ремонта със смяната на паропровода. Това е добре, но

работят по техния план, който се ​разминава с нашия,

недоумяват строители.

Разкопана и почти непроходима дори за пешеходци е следващата отсечка на ул. „Радко Димитриев” покрай поделението до жилищен блок №19. Работниците, наети от EVN, обясняват, че монтажът на тръбите е много сложен и трябва да се внимава, за да не се получи пробив. И на това място строителите от „Пътинженеринг”  са принудени да чакат, след като са направили изкопа, дълбок два метра. В целия участък се виждат кран, два багера и най-много десетина работници.

„Обикаляме по страничните улички,

но се опасяваме, че ако продължат по този муден начин да работят, ще мине още една година”, каза Милен Ставрев, който живее в един от блоковете на ул. „Радко Димитриев”.

Под блокада е и успоредната ул. „Богомил”, затворена за движение от кръстовището с ул. „Лев Толстой” до новата детска градина в посока мол „Плаза”. За три седмици сменихме близо 400 метра етернитов водопровод с чугунен фи-300, прокарахме захранващ  водопровод фи-200 и сградните отклонения и продължаваме напред, но след нас се чакат ЕVN, разказват строителите. Разкопаната от тях улица е засипана с пръст и чакъл,  но тепърва отново ще правят изкоп - този път за новия топлопровод.

Европейският проект осигурява средства и за продължението на ул. "Богомил" до бул. "Санкт Петербург. Засега в тази част на пътя няма нито един строител, а само дупки, пълни с кал и вода. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?