Следвайте ни

Мощна полицейска акция в Пловдив: Почти всеки проверен шофьор - с нарушение

viber icon

Петима от задържаните са шофирали под въздействието на упойващи вещества, а един е бил в нетрезво състояние

Полицията в Пловдив атакува нарушителите на пътя с поредна мощна акция. 

Проверени само в рамките на 6 часа са 1140 автомобила и 1378 лица.  Констатирани са 894 нарушения и кодекса на застраховането, а 7 са образуваните бързи производства за установени криминални престъпления- шофиране след употреба на наркотици.

Петима от задържаните са шофирали под въздействието на упойващи вещества, а един е бил в нетрезво състояние. Сред задържаните има и един шофьор, у когото е открита дрога.

 Проверяващите са съставили 112 акта и 339 глоби по фиш за различни други нарушения. Двама са били без книжка, а 6-ма от проверените са използвали мобилните си телефони, докато шофират. 

17 са актовете, с които временно са отнети книжките.  По 18 от проверените коли са констатирани различни технически неизправности. 41 са засечените без колан шофьори.  4 от колите са преминали на забраняващ сигнал на светофарната уредба, за което собствениците  им са санкционирани.

 Фишовете за нередовни пътни документи са 64, а 62 са констатираните нарушения , свързани с неправилно спиране и престой. 75 шофьори са глобени за неспазване на пътни знаци и маркировка.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мария

мария

10.02.2021 | 14:22

ТВА КОЯ ГОДИНА СЕ Е СЛУЧИЛО ЧЕ АЗ КРЪЖА И ПУКНАТ КАТАДЖИЯ НЕ СЪМ ВИДЯЛА,НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ТОВА Е ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НАЗАД

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?