Следвайте ни

Мъка за шофьорите! ВиК ремонт блокира центъра, вижте докога

viber icon

От "Пътна полиция" отхвърлили първото предложение на водния оператор за временна организация на движението

Километричното задръстване по ул. "Гладстон" ще продължи до 10 октомври. Това става ясно от инвестиционното намерение на ВиК. Тапата в центъра къса нервите на шофьорите от няколко дни. Адските задръствания  се появиха, след като беше затворено кръстовището с ул. "Преслав"  заради смяна на канализацията. Ремонтът е спрян, защото при изкопните работи под тръбите са намерени останки на античния град от 1. век. 

Шофьорите са бесни,  тъй като  от държавното дружество са "забравили" да поставят табели, които да предупреждават отдалече, че  през кръстовището на ул. "Гладстон" и "Преслав", до новата галерия, не може да се минава. Табелите трябваше да се поставят както по бул. "Руски", преди пресечката с ул. "Гладстон", така и на кръстовището до църквата "Св. Петка", където  е последната възможност да се заобиколи проблемният участък.

От ВиК трябва да представят ново предложение за временна организация на движението, обясни вчера кметът Здравко Димитров и призова гражданите за търпение. Първият проект за обходен маршрут не е утвърден от „Пътна полиция“. Вчера директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков свика на спешна среща представители на  ЕВН,  ВиК и Пътна полиция, но до края на деня не бе намерено решение.  

Преди 2 години подлезът под Централна поща бе затворен за ремонт в продължение на половин година. Защо тогава от ВиК не се сетиха, че им предстои да сменят тръби в същия район и се налага пак да висим в задръстване по същото трасе, питат шофьорите.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тервел

Тервел

11.09.2020 | 10:22

Защооо ВиК-то прави НОВА канализация ? От кога му влиза в задълженията ? Или това е канал за наш човек ? Кой е изготвил проекта ? Кой е надзорника ? Няма ли папчица за временна организация на движение та сега се сещаме ? Кой го финансира ? Ние ли пак ще поемем разходите чрез увеличение на цената на водата ? Къде е Икономическата полиция, а прокуратурата ?

Отговори
9 1
Батко

Батко

11.09.2020 | 08:38

С тоя вечен директор на ВиК няма скоро Пловдив да сколаса.

Отговори
12 1
Арх

Арх

11.09.2020 | 08:22

То и Руски Тотев го асфалтира 2 години тогава. Между другото, глупаците от общината можеха да пуснат успоредната на Преслав Виктор Юго двупосочно, докато трае ремонтът и глезотиите на археолозите.

Отговори
18 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?