49
Следвайте ни

Махат тролейбусните жици на ул. "Даме Груев"

viber icon

Тролейбусната мрежа на ул. „Даме Груев“ ще бъде премахната заради предстоящата реконструкция на важната пътна връзка  между бул. „Македония“, Кукленско шосе и надлез „Родопи“.  Синдикът на  фирма „Градски транспорт“ е уведомен от община Пловдив, че трябва да демонтира въздушната контактна мрежа. Дружеството не работи отдавна и е обявено в несъстоятелност.

Тролейбусите  са спрени  още преди девет години в целия град. На част от булевардите жиците са свалени по преценка на експертите, че са опасни. На други пътни артерии проводниците бяха скъсани, а след това откарани в "Градски транспорт", тъй като са собственост на дружеството. Фирмата ги продава за скрап. 

Бригадата на ОП „Градини и паркове“ започна от днес да реже първите 20 дървета, които попадат в разширението. Сечта  ще продължи до края на седмицата  и в понеделник, каза директорът на предприятието Веселин Козарев, като напомни, че трябва да разчистят терена в участъка между бул. "Македония" и ул. "Охрид" заради строителните работи. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?