Следвайте ни

Край на страхотните тапи в Кючука! Но се задават нови СНИМКИ

viber icon

Свободно ще минаваме след няколко дни по възловия булевард в Кючук Париж -  „Никола Вапцаров“. 

Северното платно в участъка между Коматевско шосе и първия светофар  с ул. „Константин Геров“  е затворено един месец за ремонт и целият интензивен трафик върви по южното платно  както в посока Коматевско шосе, така и в обратното направление към „Камела“. 

Очаква се още към края на идната седмица пътят да бъде отворен за движение за радост на шофьорите и пътници, принудени да чакат в адски задръствания. 

Строителите работят и днес в почивен ден, за да ускорят пусковия срок. Според графика, одобрен от община Пловдив, трябва да приключат до края на септември, но кметът Здравко Димитров е помолил  да скъсят сроковете. Завършват обекта с един месец по-рано, въпреки че на кръстовището с ул. "Константин Геров" са се натъкнали на сложна плетеница от кабели и тръби, каквато изобщо не е била отразена в кадастъра.

По цялата отсечка са положени нови водопроводни тръби от полиетилен, за да няма аварии. Изкопът е запълнен  с каменно – трошена настилка и пръст, трамбован е и покрит с два пласта бетоноасфалт. 

В останалата част от платното е махнат стария асфалт. „През следващата седмица от бордюр до бордюр ще се слага биндер и отгоре – плътен асфалт“, обясни опитният майстор. Отдавна е в строителството и само във фирма „Драгиев и ко“ е навъртял 13 години стаж, все по пътните ремонти.  Споделя, че е свикнал с всякакви капризи на времето, но по-трудно се изкарваха жестоките жеги  това лято. 

Нови задръствания обаче предстоят на бул. „Христо Ботев“ покрай Младежкия хълм, както строителите и  „Марица“ вече предупредиха. 

„Ухото“ от Младежкия хълм към бул. „Копривщица- изток“  е затворено от няколко дни, тъй като и тук се сменя водопровод.  В тази отсечка  днес също сноват камиони и багери. Почивен ден няма, защото тръбите ще се прокарват  по бул. "Христо Ботев" до пресечката с ул. „Кавала“, срещу Централна гара.  

От фирмата вече обясниха, че движението няма да се спира изцяло, но по северното платно, където има три ленти,  ще се минава само в крайната лява, а първият участък, който ще бъде затворен, е от Младежкия хълм до отбивката за ул. „Любен Каравелов“  до Стоматологичен факултет. 

Част от пътя вече е отцепена със сигнална лента. 

Затворена е и едната лента на Коматевско шосе от надлеза до пресечката с бул. „Александър Стамболийски“. Трафикът не е спрян, а днес е и много по-спокоен.  И на това място почти изцяло са прекарани новите тръби. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Добре измислено

Добре измислено

21.08.2021 | 19:18

Точно за началото на уч. Година. А целия ремонт трябваше да свърши до края на август.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?