2374
Следвайте ни

Край на мъките! Завършват след седмица ремонта на бул. „Копривщица”

viber icon

Ремонтът на източното платно на бул. „Копривщица”  ще бъде изцяло завършен след една седмица. А утре на бул. „Христо Ботев”, между Централна гара и газстанцията на Младежкия хълм, от северната страна, върху новия асфалт ще полагат маркировка от термопластик, който е четири пъти по-устойчив от обикновена боя. 

За финала на големия ремонт на водопровода се отчете пред кмета Здравко Димитров и ресорния му заместник Пламен Райчев,  техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев от фирмата – изпълнител „Драгиев и ко”. 

На бул. „Христо Ботев”, Коматевско шосе, бул. „Никола Вапцаров” и „Копривщица” са подменени над 4 км. тръби и са сложени 50 000 тона асфалт. 

„Успяхме да завършим ремонта за 4 месеца.Толкова можахме, толкова направихме. Не са една, две, четири години. Създаде се малко неудобство за гражданите, но няма как да се започне ремонт, без да се разкопае”, коментира Здравко Димитров и благодари на строителите. 

 

Старите етернитови тръби са подменени с френски от чугун и полиетилен, които издържат много повече и подобряват качеството на питейната вода. 

На Кукленско шосе премахват стария асфалт между  от околовръстното до митницата. Работи се първо  на отделни участъци, където трябва да се смени настилката, след това ще има частично полагане на водопровод, обясни Пламен Райчев. 

Снимка от Валентина Биларева

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Жоро

Жоро

17.11.2021 | 13:07

Няма изказване на кмет, политик или журналист, което да не включва обилна употреба на фразата “няма как“.

Отговори
4 3
Е и

Е и

17.11.2021 | 13:21

Е и?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?