49
Следвайте ни

Край на мъките по бул. "Христо Ботев"! Тапите се местят на Кукленско шосе

viber icon

Ремонтът на Кукленско шосе ще започне, след като се пусне движението по бул. „Христо Ботев”, каза кметът Здравко Димитров и обясни, че строителните работи  на булеварда в район „Южен” са отложени заради натоварения трафик в града. 

„Когато се направи нещо добро, хората свикват с него много бързо и го възприемат като естествена даденост. Но докато се постигне това добро, се създава напрежение, затова нека да свършим със започнатите ремонти и тогава да започваме нови”, коментира градоначалникът.   Той отбеляза, че и днес на бул. „Христо Ботев” се работи и трябва да се положи последен пласт асфалт. 

„Става хубаво, нали?”, риторично попита Димитров.

На Коматевско шосе и западното платно на бул. „Копривщица” вече е положена пътната маркировка. Ремонтът продължава от източната страна на „Копривщица” покрай Младежкия хълм до Пещерско шосе. Строителите казват, че тези дни ще наливат последен слой асфалт на бул. "Христо Ботев" в участъка от ул. „Кавала” срещу гарата до бензиностанцията в посока Коматевския надлез. 

А днес рано сутринта цяла армия машини асфалтираше  кръстовището с ул. "Любен каравелов" до Стоматологичен факултет, въпреки че едва се виждаха в гъстата мъгла.

През другата седмица предстои още едно преасфалтиране – този път на северното платно около автогара „Юг”. Едва след като завършат настилката, ще нанесат хоризонталната маркировка. 

Очертава се Кукленско шосе да се разкопава през зимата, защото по източното платно трябва да сменят и водопровод.   Ремонтът беше започнат преди повече от три години, но го спряха, защото трябваше да се уточни смяната на  старите тръби, тъй като  подземната инфраструктура не беше включена в договора с фирма "Европейски пътища". 

Входната артерия на Пловдив е в лошо състояние. Постоянно се отварят дупки, често стават аварии на водопровод.

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Алфа

Алфа

03.11.2021 | 16:56

Направете надземна лека и атрактивна монорелсова железница ! ето ви пример> Вупреталската железница от 1900 г !! защо не мислите в тази посока/?? Спрете безумието с дивото застрояване без алтернатива на ужасния трафик !!!

Отговори
5 1
Иво

Иво

03.11.2021 | 15:42

Край, ама друг път. Току що бях там в задръстване и краят на гербавата некадърност не се вижда.

Отговори
9 5
Ааааа

Ааааа

03.11.2021 | 15:25

Дупките по улици и тротоари кога. Градът е потънал в тях. А, Кметчето да е чувало нещо за улична хоризонтална и вертикална маркировка, и най вече за пешеходни пътеки.

Отговори
6 1
хахахах

хахахах

03.11.2021 | 14:15

бул. Христо Ботев - добре, ама там не работи фирмата Гергови Пътища, която работи много бавно, но за сметка на това със съмнително качество

Отговори
12 2
Иво

Иво

03.11.2021 | 14:01

Че е хубаво - хубаво е, но това хората го правят за 2 дни,а вие го влачите 2 години! За да можете да откраднете повече пари. Така е при нас асвалтирането на една уличка се превръща в едно от най-значимите събития на годината!

Отговори
14 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?