Следвайте ни

За последен ден паркираме на аванта в Синя зона

viber icon

Днес за последен ден паркираме без пари в Синя зона. От утре, 14 май, ползването на паркомясто там става платено, след близо два месеца аванта. Със заповед на кмета Здравко Димитров  общинското предприятие "Паркиране и репатриране" започва да работи с пълен капацитет, както беше преди въвеждането на извънредното положение. В София платеното паркиране е възобновено от 7 май.

"Шофьорите да спазват правилата, защото напоследък се спира безразборно", напомни  директорът на предприятието Ненко Калакунов. Четири паяка следят дали водачите не нарушават пътните знаци, възстановява се и другата наказателна мярка - поставяне на скоби. За репатриране с паяк се плащат 60 лева плюс престой за всеки час на  общинския паркинг, където е закаран автомобилът на нарушителя.

Синята зона работи от 8,30 до 17,30 часа срещу два лева за един час престой. На автомат, ако на улицата го има, може да спреш за 30 минути срещу левче.  Целият състав на "Паркиране и репатриране"  се връща на работа.

Снимка от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?