2374
Следвайте ни

Краят на мъките наближава: Наливат асфалта на ключов булевард в Пловдив

viber icon

Наближава краят на адските задръствания по бул. "Христо Ботев" и  Коматевско шосе. Новият водопровод по двата булеварда е прокаран, направени са и отклоненията към сградите. Изцяло е завършено западното платно на Коматевско шосе от  надлеза до кръстовището с бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Модър", а вчера работниците довършваха кръстовището с бул. "Никола Вапцаров". Последен пласт асфалт ще наливат днес и утре на Коматевско шосе, с което приключва тази част от ремонта. 

Строителите премахваха вчера старата настилка в "ръкава" от бул. "Хаджи Димитър" към Коматевско шосе, без да спират трафика. Остава да положим два пласта настилка, обясни техническият ръководител на обекта от фирма "Драгиев и ко" инж. Валентин Алексиев. След завършването на тези участъци асфалтовите машини ще се преместят на бул. „Христо Ботев”, където ще се полага настилка в северното платно от ул. ”Кавала” срещу гарата до Коматевския надлез.

Усилена работа кипеше вчера и  на пътната връзка между бул. „Христо Ботев” и „Копривщица-изток”.  Единственият проблем, който бави ремонта на източното платно, е заради липсата на дъждоприемни шахти в павирана част на булеварда. Пропуск, допуснат от проектантите,  е установен от строителите, в резултат на което във ВиК ЕООД са изготвили допълнителен проект за шахти. Най-после е получено съгласуване с всички инстанции и ще се чака Община Пловдив да издаде строително разрешение. Едва след като мине двуседмичният срок за обжалване пред РДНСК, както изисква законът, строителите могат да продължат работата на бул. „Копривщица-изток”, тоест да изградят дъждоприемни шахти и да направят нова асфалтова настилка в цялата отсечка от надлеза до прелеза на Пещерско шосе.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

партийни фирми

партийни фирми

05.10.2021 | 15:57

Каква "усилена работа"? Пет човека работят, а колоната от чакащи автомобили е до автогара Юг! По-неорганизиран ремонт не бяхме виждали! Но, този кмет изглежда изобщо не се интересува от неволите на гражданите!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?