Следвайте ни

Кошмар за шофьорите: ВиК авария може да затвори Коматевско шосе СНИМКИ

viber icon

Движението на Коматевско шосе около надлеза може да бъде спряно заради авариен ремонт на стария водопровод.  Докато питейната вода поскъпва, на Коматевско шосе  тя се излива  на булеварда нонстоп вече пет дни.

Аварията на старата стоманена тръба  е станала до Коматевския възел, където строителите прекарват нов чугунен водопровод по проекта на ВиК – Пловдив. Те нямат вина за течовете, тъй като пробивът е на около един метър към средата на пътя,  извън строителната площадка, установи вчера екипът на „Марица”. 

КАТ, Община Пловдив и В и К са изправени пред дилемата – или да затворят целия участък от Коматевския надлез до бул. „Никола Вапцаров”, или да си оставят питейната вода да се излива на пътното платно, докато не бъде включен новият водопровод. Строителите от фирма „Драгиев и ко” обаче имат още доста работа, тъй като трябва да го изградят до пресечката с ул. „Модър” и бул. „Александър Стамболийски”.

„В и К създава организация за авариен ремонт, но досега се въздържахме, за да не се затваря тази пътна артерия, тъй като движението тук е много интензивно”, обясни главният инженер на дружеството Антон Гълъбов. Той допълни, че се чака отговор от инстанциите, от които е поискано разрешение за затваряне на булеварда.

Новият водопровод е прекаран по двете платна на бул. „Копривщица” от Коматевския надлез до Пещерско шосе. Крайните ленти  са отцепени, защото до окончателния завършек в тази част  на няколко места се правят връзки, след което ще се възстанови настилката не само по трасето, но и от бордюр до бордюр. 

Здрава чугунена тръба ФИ – 500 е положена  в ръкава между бул. „Копривщица” и Коматевско шосе, но този пътният участък все още е затворен за коли, защото и тук има довършителни работи. Приготвяме се за асфалтиране, обясниха  строителите.

 

 

Нов водопровод вече има и на Коматевско шосе между надлеза и бул. „Никола Вапцаров”, но  според майсторите до окончателното му завършване има поне две седмици. В останалата част от пътя  до ул. „Модър” се разкопава една от лентите, където тепърва ще слагат нов водопровод. 

Проектът  за реконструкцията на водопровод на бул. „Христо Ботев”, „Копривщица” и Коматевско шосе е свързан с подлез „Модър – Царевец”.  Целта е новата тръба от Коматевско шосе да се свърже с водопровода на новоизграденото платно на ул. „Модър” и да захрани с вода съседния район. Едва тогава може да се работи по прекарването на тръби  на самия подлез. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?